burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija9

Sipana pita sa šljivama i kruškama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
9

Sastojci

1 čaša mlevenih ili izblendiranih oraha

1,5 čaša šećera

2 čaše brašna

2 čaše C griza

1 C vanilin šećer

1 C prašak za pecivo

500 g šljiva

300 g krušaka

1-1,5 čaše kisele vode

150 g margarina

po želji C šećer u prahu

Prilog uz desert:

1 kesica C Eskimko sladoleda sa ukusom vanile

1 kesica C Eskimko sladoleda sa ukusom jagoda

Sipana pita sa šljivama i kruškama

Koraci pripreme

U jednu posudu pomešajte mlevene orahe, šećer, brašno, C griz, C vanilin šećer i C prašak za pecivo. Šljive operite, izvadite im koštice i isecite na polovine. Kruške oljuštite, pa isecite na režnjeve.

Pleh srednje veličine podmažite margarinom, pa sipajte po dnu jednu polovinu suve mešavine. Preko rasporedite polovinu voća.

Poprskajte sa malo kisele vode pa preko rasporedite ostatak suve mešavine, pa preko nje unaokolo poređajte ostatak voća.

Ponovo poprskajte kiselom vodom i otopljenim margarinom.

Ostavite da stoji desetak minuta pa pecite u rerni na 180-200 C oko 50 minuta.

Pečenu pitu, ohladite, pospite C šećerom u prahu, secite na željene komade i još toplu poslužite sa kuglama sladoleda koje ste unapred pripremili po uputstvu na amabalaži i držali u frizu.

Naši proizvodi

Sipana pita sa šljivama i kruškama

Koraci pripreme

U jednu posudu pomešajte mlevene orahe, šećer, brašno, C griz, C vanilin šećer i C prašak za pecivo. Šljive operite, izvadite im koštice i isecite na polovine. Kruške oljuštite, pa isecite na režnjeve.

Pleh srednje veličine podmažite margarinom, pa sipajte po dnu jednu polovinu suve mešavine. Preko rasporedite polovinu voća.

Poprskajte sa malo kisele vode pa preko rasporedite ostatak suve mešavine, pa preko nje unaokolo poređajte ostatak voća.

Ponovo poprskajte kiselom vodom i otopljenim margarinom.

Ostavite da stoji desetak minuta pa pecite u rerni na 180-200 C oko 50 minuta.

Pečenu pitu, ohladite, pospite C šećerom u prahu, secite na željene komade i još toplu poslužite sa kuglama sladoleda koje ste unapred pripremili po uputstvu na amabalaži i držali u frizu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept