Pšenični griz se kod nas tradicionalno koristi u ishrani dece, mada ga koriste i odrasli, jer predstavlja ukusan i hranljiv obrok koji vole sve generacije. Griz može da se spremi kao samostalna poslastica, ali može biti i dodatni sastojak za pripremu drugih slatkih i slanih jela. Koristi se za pripremu najukusnijih kaša za najmlađe članove porodice, a sa grizom se tradicionalno prave i knedle za domaću supu. Pored toga, domaćice ga često koriste i u pripremi slatkih pita, ukusnih kolača, koha i drugih kulinarskih specijaliteta.
Dodati 2 kašike (30 g) griza u 250 ml mleka. Zasladiti sa 3 kašičice šećera ili prema ukusu i zagrejati. Kuvati na laganoj vatri 3 minuta uz neprestano mešanje.
Neto težina: 200 g / 400 g
Energija
387 kJ (91 kcal)
Masti
1,3 g
Od kojih zasićene masne kiseline
Ugljeni hidrati
0,9 g
Od kojih šećeri
Proteini
3,9 g
So
0,09 g
Pogledaj recepte koji sadrže ovaj proizvod i upusti se u kulinarsku avanturu.
Bez brige! Naša C Slatka tradicija porodica nudi širok izbora proizvoda, a brza i jednostavna priprema olakšaće svako upuštanje u novu kulinarsku avanturu.