burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Griz kolač bez pečenja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora:

600 ml mleka

6 kašika C Griza

6 kašika šećera

2 kašike C Kakao praha

20 g čokolade za kuvanje (20-ak grama)

2 kašike ruma

Krem:

1 kesica C Pudinga sa ukusom vanilina

250 ml mleka (za puding)

3 kašike šećera

1 kesica C Vanilin šećera

120 g C Šlag krema sa ukusom vanile

oko 200 ml mleka (za šlag)

Dekoracija:

C Kakao prah po želji

Griz kolač bez pečenja

Koraci pripreme

Razmutiti 1 C puding sa ukusom vanilina sa 3 kašike šećera i malo mleka. Skuvati pudding u 250 ml mleka u koje ste dodali jedan C vanilin šećer.

Presuti u činiju kako bi se što pre ohladio.

U posudi pomešati 6 kašika C griza, 2 kašike C kakaa i 6 kašika šećera.

U šerpu sipati 600 ml mleka i u vruće mleko dodajte smesu. Kuvati uz stalno mešanje dok ne provri.

Dodati 20 g čokolade za kuvanje i 2 kašike ruma.

Vruću smesu izliti u mokar pleh dimenzija 30 x 20 cm i ostaviti da se ohladi.

Umutiti 120 g C šlag krem sa 200 ml mleka.

U ohlađeni puding dodati mikserom umutiti 1-2 kašike šlag krema. Ostatak šlag krema špatulom umešati.

Krem rasporediti preko prohlađene podloge od griza.

Ostaviti u frižideru da se ohladi preko noći.

Pre služenja posuti kakao prahom.

Naši proizvodi

Griz kolač bez pečenja

Koraci pripreme

Razmutiti 1 C puding sa ukusom vanilina sa 3 kašike šećera i malo mleka. Skuvati pudding u 250 ml mleka u koje ste dodali jedan C vanilin šećer.

Presuti u činiju kako bi se što pre ohladio.

U posudi pomešati 6 kašika C griza, 2 kašike C kakaa i 6 kašika šećera.

U šerpu sipati 600 ml mleka i u vruće mleko dodajte smesu. Kuvati uz stalno mešanje dok ne provri.

Dodati 20 g čokolade za kuvanje i 2 kašike ruma.

Vruću smesu izliti u mokar pleh dimenzija 30 x 20 cm i ostaviti da se ohladi.

Umutiti 120 g C šlag krem sa 200 ml mleka.

U ohlađeni puding dodati mikserom umutiti 1-2 kašike šlag krema. Ostatak šlag krema špatulom umešati.

Krem rasporediti preko prohlađene podloge od griza.

Ostaviti u frižideru da se ohladi preko noći.

Pre služenja posuti kakao prahom.

Autor

C Slatka tradicija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept