0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
16 parčića
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
16 parčića
12 jaja
12 kašika šećera
6 kašika mlevenih oraha
6 kašika brašna
800 ml mleka
250 g C Šećera u prahu
7 kašika C Čvrstina
2 kesice C Vanilin šećera
250 g putera
400 g žele bombona
150 g seckanih oraha
100 g suvog grožđa
2 kesice C Šlag krema sa ukusom vanile
Umutiti 12 belanca sa šećerom. Dodati 6 žumanca, pa kratko umutiti.
Umešati brašno i orahe. Od smese ispeći 3 kore prečnika oko 25 cm, 15 minuta na 180 stepeni.
Zagrejati 400 ml mleka, šećer i C Vanilin šećer. Umešati 200 ml mleka, 6 žumanca i C Čvrstin.
Skuvati smesu sa žumancima u mleku. Ohladiti, pa umešati sa penasto umučenim puterom.
Umešati 200 g žele bombone, orahe i suvo grožđe u hladan fil.
Umutiti C Šlag krem sa ukusom vanile sa 200 ml mleka i zajedno sa 200 g žele bombona dekorisati tortu.
Umutiti 12 belanca sa šećerom. Dodati 6 žumanca, pa kratko umutiti.
Umešati brašno i orahe. Od smese ispeći 3 kore prečnika oko 25 cm, 15 minuta na 180 stepeni.
Zagrejati 400 ml mleka, šećer i C Vanilin šećer. Umešati 200 ml mleka, 6 žumanca i C Čvrstin.
Skuvati smesu sa žumancima u mleku. Ohladiti, pa umešati sa penasto umučenim puterom.
Umešati 200 g žele bombone, orahe i suvo grožđe u hladan fil.
Umutiti C Šlag krem sa ukusom vanile sa 200 ml mleka i zajedno sa 200 g žele bombona dekorisati tortu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.