burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Grčka baklava

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1 pakovanje kora od 500 g

1 kesica cimeta

1 margarin

100 g oraha

50 g lešnika

malo C šećera u prahu

600 g kristal šećera

voda da ogrezne

1 limun

malo cimeta

1 C vanilin šećer

1 kesica C eskimka od vanile

Grčka baklava

Koraci pripreme

Otopiti margarin, pomešati orašaste plodove sa malo C šećera u prahu i cimetom.

Podeliti pakovanje kora na dva dela.

Svaku koru premazati margarinom, onda staviti nadev, a onda drugi deo kora premazati margarinom i staviti na nadev.

Zaseći po želji i staviti u rernu na 180°C nekih sat vremena dok lepo ne porumeni (braon).

Staviti kristal šećer sa vodom, malo cimeta i limunom da se kuva, kada provri, kuvati 10-tak min.

Preliti vruću agdu na vruću baklavu.

C Eskimko sladoled pripremiti po uputstvu dan ranije, a onda poslužiti uz baklavu.

Naši proizvodi

Grčka baklava

Koraci pripreme

Otopiti margarin, pomešati orašaste plodove sa malo C šećera u prahu i cimetom.

Podeliti pakovanje kora na dva dela.

Svaku koru premazati margarinom, onda staviti nadev, a onda drugi deo kora premazati margarinom i staviti na nadev.

Zaseći po želji i staviti u rernu na 180°C nekih sat vremena dok lepo ne porumeni (braon).

Staviti kristal šećer sa vodom, malo cimeta i limunom da se kuva, kada provri, kuvati 10-tak min.

Preliti vruću agdu na vruću baklavu.

C Eskimko sladoled pripremiti po uputstvu dan ranije, a onda poslužiti uz baklavu.

Autor

Tamara

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept