0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 pakovanje kora od 500 g
1 kesica cimeta
1 margarin
100 g oraha
50 g lešnika
malo C šećera u prahu
600 g kristal šećera
voda da ogrezne
1 limun
malo cimeta
1 C vanilin šećer
1 kesica C eskimka od vanile
Otopiti margarin, pomešati orašaste plodove sa malo C šećera u prahu i cimetom.
Podeliti pakovanje kora na dva dela.
Svaku koru premazati margarinom, onda staviti nadev, a onda drugi deo kora premazati margarinom i staviti na nadev.
Zaseći po želji i staviti u rernu na 180°C nekih sat vremena dok lepo ne porumeni (braon).
Staviti kristal šećer sa vodom, malo cimeta i limunom da se kuva, kada provri, kuvati 10-tak min.
Preliti vruću agdu na vruću baklavu.
C Eskimko sladoled pripremiti po uputstvu dan ranije, a onda poslužiti uz baklavu.
Otopiti margarin, pomešati orašaste plodove sa malo C šećera u prahu i cimetom.
Podeliti pakovanje kora na dva dela.
Svaku koru premazati margarinom, onda staviti nadev, a onda drugi deo kora premazati margarinom i staviti na nadev.
Zaseći po želji i staviti u rernu na 180°C nekih sat vremena dok lepo ne porumeni (braon).
Staviti kristal šećer sa vodom, malo cimeta i limunom da se kuva, kada provri, kuvati 10-tak min.
Preliti vruću agdu na vruću baklavu.
C Eskimko sladoled pripremiti po uputstvu dan ranije, a onda poslužiti uz baklavu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.