burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija16

Sladoled torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
16

Sastojci

Za 2 kore:

5 komad jaja

3 kašika C Šećer u prahu

3 kašika brašna

3 kašika C Kakao prah

1 kašičica C Kakao prah

1 kašičica C Prašak za pecivo

1 prstohvat soli

Roze fil:

2 kesica C Eskimko sa ukusom jagode

200 ml mleka

200 ml slatke pavlake

Beli fil:

2 kesica C Eskimko sa ukusom vanilina

200 ml mleka

200 ml slatke pavlake

Dodatno

Voće malo po želji za dekoraciju

Sladoled torta

Nežnog ukusa i svečanog izgleda, ova torta je pravo letnje osveženje! 😍

Koraci pripreme

Priprema torte:

Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca sa prstohvatom soli u sneg, pa zatim dodajte jednu po jednu 3 pune kašike C Šećera u prahu sve vreme muteći mikserom.
U odvojenoj posudi pomešati suve sastojke – C Kakao prah, brašno i C Prašak za pecivo, zatim ih prosejati u smesu. Umutiti sastojke špatulom, pazeći da smesa ostane penasta.
Smesu izliti u dva pleha, jedan prečnika 26 cm, a drugi 20 cm. Plehove prethodno premazati uljem i pobrašniti. Peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 180 °C. Kada se kore ispeku, odvojiti ih od pleha i ostaviti da se prohlade.
Oba fila umutiti na isti način. U činiju dodati 2 C Eksimka, dodati hladno mleko i slatku pavlaku pa mutiti mikserom, najvećom brzinom, 3 minuta odnosno dok se smesa malo ne stegne.
Veću koru vratiti u kalup, pa preko nje izliti rozi fil. Dodati manju koru, rukom je malo pritisnuti u fil, pa preko nje dodati i drugi fil. Tortu ostaviti u zamrzivaču bar 4h ili preko noći. Pre posluživanja je ukrasiti voćem.

Naši proizvodi

Sladoled torta

Nežnog ukusa i svečanog izgleda, ova torta je pravo letnje osveženje! 😍

Koraci pripreme

Priprema torte:

Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca sa prstohvatom soli u sneg, pa zatim dodajte jednu po jednu 3 pune kašike C Šećera u prahu sve vreme muteći mikserom.
U odvojenoj posudi pomešati suve sastojke – C Kakao prah, brašno i C Prašak za pecivo, zatim ih prosejati u smesu. Umutiti sastojke špatulom, pazeći da smesa ostane penasta.
Smesu izliti u dva pleha, jedan prečnika 26 cm, a drugi 20 cm. Plehove prethodno premazati uljem i pobrašniti. Peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 180 °C. Kada se kore ispeku, odvojiti ih od pleha i ostaviti da se prohlade.
Oba fila umutiti na isti način. U činiju dodati 2 C Eksimka, dodati hladno mleko i slatku pavlaku pa mutiti mikserom, najvećom brzinom, 3 minuta odnosno dok se smesa malo ne stegne.
Veću koru vratiti u kalup, pa preko nje izliti rozi fil. Dodati manju koru, rukom je malo pritisnuti u fil, pa preko nje dodati i drugi fil. Tortu ostaviti u zamrzivaču bar 4h ili preko noći. Pre posluživanja je ukrasiti voćem.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept