0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
16
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
16
5 komad jaja
3 kašika brašna
1 prstohvat soli
2 kesica C Eskimko sa ukusom jagode
200 ml mleka
200 ml slatke pavlake
2 kesica C Eskimko sa ukusom vanilina
200 ml mleka
200 ml slatke pavlake
Voće malo po želji za dekoraciju
Nežnog ukusa i svečanog izgleda, ova torta je pravo letnje osveženje! 😍
Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca sa prstohvatom soli u sneg, pa zatim dodajte jednu po jednu 3 pune kašike C Šećera u prahu sve vreme muteći mikserom.
U odvojenoj posudi pomešati suve sastojke – C Kakao prah, brašno i C Prašak za pecivo, zatim ih prosejati u smesu. Umutiti sastojke špatulom, pazeći da smesa ostane penasta.
Smesu izliti u dva pleha, jedan prečnika 26 cm, a drugi 20 cm. Plehove prethodno premazati uljem i pobrašniti. Peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 180 °C. Kada se kore ispeku, odvojiti ih od pleha i ostaviti da se prohlade.
Oba fila umutiti na isti način. U činiju dodati 2 C Eksimka, dodati hladno mleko i slatku pavlaku pa mutiti mikserom, najvećom brzinom, 3 minuta odnosno dok se smesa malo ne stegne.
Veću koru vratiti u kalup, pa preko nje izliti rozi fil. Dodati manju koru, rukom je malo pritisnuti u fil, pa preko nje dodati i drugi fil. Tortu ostaviti u zamrzivaču bar 4h ili preko noći. Pre posluživanja je ukrasiti voćem.
Nežnog ukusa i svečanog izgleda, ova torta je pravo letnje osveženje! 😍
Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca sa prstohvatom soli u sneg, pa zatim dodajte jednu po jednu 3 pune kašike C Šećera u prahu sve vreme muteći mikserom.
U odvojenoj posudi pomešati suve sastojke – C Kakao prah, brašno i C Prašak za pecivo, zatim ih prosejati u smesu. Umutiti sastojke špatulom, pazeći da smesa ostane penasta.
Smesu izliti u dva pleha, jedan prečnika 26 cm, a drugi 20 cm. Plehove prethodno premazati uljem i pobrašniti. Peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 180 °C. Kada se kore ispeku, odvojiti ih od pleha i ostaviti da se prohlade.
Oba fila umutiti na isti način. U činiju dodati 2 C Eksimka, dodati hladno mleko i slatku pavlaku pa mutiti mikserom, najvećom brzinom, 3 minuta odnosno dok se smesa malo ne stegne.
Veću koru vratiti u kalup, pa preko nje izliti rozi fil. Dodati manju koru, rukom je malo pritisnuti u fil, pa preko nje dodati i drugi fil. Tortu ostaviti u zamrzivaču bar 4h ili preko noći. Pre posluživanja je ukrasiti voćem.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.