0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
2
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
2
500 g lisnatog testa
1 jaje
100 g krem sira
100 g mešanog bobičastog voća
3 kašika džema od jagoda
1 kesica C Eskimko sa ukusom vanilina
200 ml mleka
Hrskava kora, sočni nadev, kremasta kugla sladoleda - desert koji se ne zaobilazi.
Lisnato testo blago rastanjite oklagijom, pa isecite na dva dela. Unutar svakog nožem blago zasećite po jedan pravouganik. Time ćete obezbediti visoke ivice kolača koji će čuvati nadev od izlivanja.
Stavite ih u pleh i pređite na filovanje.
Prvo premažite obod lisnatog testa jednim umućenim jajetom. Zahvaljujući tome će imati divnu boju i hrskavu strukturu.
Za nadev promešajte krem sir i šećer u prahu dok se fino ne sjedine. Prebacite u dresir kesu i filujte lisnato testo unutar pravougaonika.
Blago razmažite kašikom, pa stavite malo džema od jagoda. On se pokazao kao jako ukusna kombinacija sa krem sirom, ali možete staviti i neki drugi džem. Rasporedite malo svežih bobica, te stavite pitice da se peku na 180°C 15-ak minuta.
Izbor sladoleda nikada nije upitan. Mutite Eskimka sa ukusom vanile i hladno mleko prema uputstvu sa ambalaže. Preručite u sud i stavite u zamrzivač. Ovo je najbolje uraditi dan ranije kako bi se sladoled lepo stegao.
Hrskava kora, sočni nadev, kremasta kugla sladoleda - desert koji se ne zaobilazi.
Lisnato testo blago rastanjite oklagijom, pa isecite na dva dela. Unutar svakog nožem blago zasećite po jedan pravouganik. Time ćete obezbediti visoke ivice kolača koji će čuvati nadev od izlivanja.
Stavite ih u pleh i pređite na filovanje.
Prvo premažite obod lisnatog testa jednim umućenim jajetom. Zahvaljujući tome će imati divnu boju i hrskavu strukturu.
Za nadev promešajte krem sir i šećer u prahu dok se fino ne sjedine. Prebacite u dresir kesu i filujte lisnato testo unutar pravougaonika.
Blago razmažite kašikom, pa stavite malo džema od jagoda. On se pokazao kao jako ukusna kombinacija sa krem sirom, ali možete staviti i neki drugi džem. Rasporedite malo svežih bobica, te stavite pitice da se peku na 180°C 15-ak minuta.
Izbor sladoleda nikada nije upitan. Mutite Eskimka sa ukusom vanile i hladno mleko prema uputstvu sa ambalaže. Preručite u sud i stavite u zamrzivač. Ovo je najbolje uraditi dan ranije kako bi se sladoled lepo stegao.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.