burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija2

Letnja pita sa lisnatim testom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
2

Sastojci

Sastojci:

500 g lisnatog testa

1 jaje

100 g krem sira

2 kašika C Šećer u prahu

100 g mešanog bobičastog voća

3 kašika džema od jagoda

1 kesica C Eskimko sa ukusom vanilina

200 ml mleka

Letnja pita sa lisnatim testom

Hrskava kora, sočni nadev, kremasta kugla sladoleda - desert koji se ne zaobilazi.

Koraci pripreme

Način pripreme:

Lisnato testo blago rastanjite oklagijom, pa isecite na dva dela. Unutar svakog nožem blago zasećite po jedan pravouganik. Time ćete obezbediti visoke ivice kolača koji će čuvati nadev od izlivanja.​
Stavite ih u pleh i pređite na filovanje. ​
Prvo premažite obod lisnatog testa jednim umućenim jajetom. Zahvaljujući tome će imati divnu boju i hrskavu strukturu.​
Za nadev promešajte krem sir i šećer u prahu dok se fino ne sjedine. Prebacite u dresir kesu i filujte lisnato testo unutar pravougaonika.​
Blago razmažite kašikom, pa stavite malo džema od jagoda. On se pokazao kao jako ukusna kombinacija sa krem sirom, ali možete staviti i neki drugi džem. ​Rasporedite malo svežih bobica, te stavite pitice da se peku na 180°C 15-ak minuta.​
Izbor sladoleda nikada nije upitan. Mutite Eskimka sa ukusom vanile i hladno mleko prema uputstvu sa ambalaže. Preručite u sud i stavite u zamrzivač. Ovo je najbolje uraditi dan ranije kako bi se sladoled lepo ​stegao.

Naši proizvodi

Letnja pita sa lisnatim testom

Hrskava kora, sočni nadev, kremasta kugla sladoleda - desert koji se ne zaobilazi.

Koraci pripreme

Način pripreme:

Lisnato testo blago rastanjite oklagijom, pa isecite na dva dela. Unutar svakog nožem blago zasećite po jedan pravouganik. Time ćete obezbediti visoke ivice kolača koji će čuvati nadev od izlivanja.​
Stavite ih u pleh i pređite na filovanje. ​
Prvo premažite obod lisnatog testa jednim umućenim jajetom. Zahvaljujući tome će imati divnu boju i hrskavu strukturu.​
Za nadev promešajte krem sir i šećer u prahu dok se fino ne sjedine. Prebacite u dresir kesu i filujte lisnato testo unutar pravougaonika.​
Blago razmažite kašikom, pa stavite malo džema od jagoda. On se pokazao kao jako ukusna kombinacija sa krem sirom, ali možete staviti i neki drugi džem. ​Rasporedite malo svežih bobica, te stavite pitice da se peku na 180°C 15-ak minuta.​
Izbor sladoleda nikada nije upitan. Mutite Eskimka sa ukusom vanile i hladno mleko prema uputstvu sa ambalaže. Preručite u sud i stavite u zamrzivač. Ovo je najbolje uraditi dan ranije kako bi se sladoled lepo ​stegao.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept