burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Sladoled torta sa karamelom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za karamel umak:

200 ml slatke pavlake

400 ml nezaslađenog kondenziranog mleka

1 kašika maslaca

4 kašike C šećera u prahu

4 kašike čokolade u prahu ili C kakao praha

Ostalo:

400 g čoko-lešnik napolitanki

6 kesica od po 75 g C Eskimko praha za pripremu sladoleda od vanile ili karamele

1,2 l mleka

Sladoled torta sa karamelom

Koraci pripreme

Umutite C Eskimko prah od vanile sa 1,2 l mleka i stavite u zamrzivač da se hladi par sati.

Za karamel umak lagano izmiksajte slatku pavlaku, kondenzirano mleko, maslac, C šećer u prahu i čokoladu u prahu ili C kakao.

Stavite na laganu vatru i kuvajte nekih 30 minuta uz povremeno mešanje. Kuvajte dok vam se malo ne zgusne. Ostavite sa strane neka se prohladi.

Za to vreme izmrvite čoko-lešnik napolitanke. Sladoled izvadite iz zamrzivača da bi se malo rastopio.

Kalup za tortu ili vatrostalnu posudu ili neki drugi oblik po želji, obložite folijom. Na dno kalupa poslažite dve trećine izmrvljenih napolitanki.

Prelijte ih s dve trećine karamel umaka. Sad posložite dve trećine sladoleda. Poravnajte.

Sladoled opet prekrijte preostalim napolitankama i prelijte ih karamelom. Na kraju sve prekrijte ostatkom sladoleda.

Desert stavite u zamrzivač nekoliko sati ili najbolje preko noći.

Naši proizvodi

Sladoled torta sa karamelom

Koraci pripreme

Umutite C Eskimko prah od vanile sa 1,2 l mleka i stavite u zamrzivač da se hladi par sati.

Za karamel umak lagano izmiksajte slatku pavlaku, kondenzirano mleko, maslac, C šećer u prahu i čokoladu u prahu ili C kakao.

Stavite na laganu vatru i kuvajte nekih 30 minuta uz povremeno mešanje. Kuvajte dok vam se malo ne zgusne. Ostavite sa strane neka se prohladi.

Za to vreme izmrvite čoko-lešnik napolitanke. Sladoled izvadite iz zamrzivača da bi se malo rastopio.

Kalup za tortu ili vatrostalnu posudu ili neki drugi oblik po želji, obložite folijom. Na dno kalupa poslažite dve trećine izmrvljenih napolitanki.

Prelijte ih s dve trećine karamel umaka. Sad posložite dve trećine sladoleda. Poravnajte.

Sladoled opet prekrijte preostalim napolitankama i prelijte ih karamelom. Na kraju sve prekrijte ostatkom sladoleda.

Desert stavite u zamrzivač nekoliko sati ili najbolje preko noći.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept