burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Ledeni deserti sa C Eskimko sladoledom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

Za prvi desert:

2 C Eskimka sa ukusom vanile

1/2 čaše kisele pavlake

2 dl punomasnog jogurta

3 kašike C prah šećera

1 kesica C vanilin šećera

10 C želatina

100 g čokolade za kuvanje

30 g belog ekspandiranog pirinča

50 g putera ili margarina

Za drugi desert:

2 C Eskimko sladoleda od čokolade

1/2 čaše kisele pavlake

2 dl punomasnog jogurta

3 kašike C prah šećera

10 g C želatina

50 g čokolade za kuvanje

1 dl soka od višanja

3 kašike C čvrstina

Ledeni deserti sa C Eskimko sladoledom

Koraci pripreme

Pre pravljenja ovog deserta morate umutiti sladolede po uputstvu na kesici i zamrznuti.

Za prvi dezert rastvorite C želatin sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U dublju posudu stavite poluodmrznut sladoled, dodajte C šećer u prahu, C vanilin šećer, kiselu pavlaku i jogurt, pa sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte želatin koji ste sasvim malo zagrejali i sve zajedno umutite mikserom. Stavite u friz da se malo stegne.

Za to vreme otopite 50 g čokolade sa 30 g putera ili margarina, pa kada se čokolada otopi dodajte ekspandirani pirinač, sve promešajte, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Hladnu smesu iseckajte sitno nožem ili izlomite rukama.

Duguljast uzan kalup obložite tankom alu folijom pa na dno stavite trećinu polusmrznute smese. Preko nanesite polovinu pripremljene čokolade sa pirinčem, ponovo stavite deo smese, pa ostatak čokolade sa pirinčem i na kraju ostatak smese. Pokrijte folijom i stavite u friz da se dobro stegne.

Okrenite na dugačku tacnu. Na paru otopite 50 g čokolade sa 20 g putera pa prelijte preko dezerta.

IZa drugi dezert uradite sve isto, samo što ćete u pripremljenu smesu dodati seckanu čokoladu i lagano izmešati. U manju posudu stavite 1 dl soka od višanja i 1/2 dl vode u koji ste rastvorili C čvrstin i kuvajte dok se ne zgusne i ostavite da se ohladi.

Duguljast uzan kalup obložite tankom folijom, sipajte trećinu polusmrznute smese, preko nanesite polovinu želea od višanja, ponovo red smese, pa žele i na kraju ostatak smese. Pokrijte folijom i ostavite u friz da se dobro stegne.

Pre služenja dezert okrenite na dugačku tacnu.

Do služenja dezert držite u frizu.

Naši proizvodi

Ledeni deserti sa C Eskimko sladoledom

Koraci pripreme

Pre pravljenja ovog deserta morate umutiti sladolede po uputstvu na kesici i zamrznuti.

Za prvi dezert rastvorite C želatin sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U dublju posudu stavite poluodmrznut sladoled, dodajte C šećer u prahu, C vanilin šećer, kiselu pavlaku i jogurt, pa sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte želatin koji ste sasvim malo zagrejali i sve zajedno umutite mikserom. Stavite u friz da se malo stegne.

Za to vreme otopite 50 g čokolade sa 30 g putera ili margarina, pa kada se čokolada otopi dodajte ekspandirani pirinač, sve promešajte, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Hladnu smesu iseckajte sitno nožem ili izlomite rukama.

Duguljast uzan kalup obložite tankom alu folijom pa na dno stavite trećinu polusmrznute smese. Preko nanesite polovinu pripremljene čokolade sa pirinčem, ponovo stavite deo smese, pa ostatak čokolade sa pirinčem i na kraju ostatak smese. Pokrijte folijom i stavite u friz da se dobro stegne.

Okrenite na dugačku tacnu. Na paru otopite 50 g čokolade sa 20 g putera pa prelijte preko dezerta.

IZa drugi dezert uradite sve isto, samo što ćete u pripremljenu smesu dodati seckanu čokoladu i lagano izmešati. U manju posudu stavite 1 dl soka od višanja i 1/2 dl vode u koji ste rastvorili C čvrstin i kuvajte dok se ne zgusne i ostavite da se ohladi.

Duguljast uzan kalup obložite tankom folijom, sipajte trećinu polusmrznute smese, preko nanesite polovinu želea od višanja, ponovo red smese, pa žele i na kraju ostatak smese. Pokrijte folijom i ostavite u friz da se dobro stegne.

Pre služenja dezert okrenite na dugačku tacnu.

Do služenja dezert držite u frizu.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept