0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
24
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24
2 C Eskimka sa ukusom vanile
1/2 čaše kisele pavlake
2 dl punomasnog jogurta
3 kašike C prah šećera
1 kesica C vanilin šećera
10 C želatina
100 g čokolade za kuvanje
30 g belog ekspandiranog pirinča
50 g putera ili margarina
2 C Eskimko sladoleda od čokolade
1/2 čaše kisele pavlake
2 dl punomasnog jogurta
3 kašike C prah šećera
10 g C želatina
50 g čokolade za kuvanje
1 dl soka od višanja
3 kašike C čvrstina
Pre pravljenja ovog deserta morate umutiti sladolede po uputstvu na kesici i zamrznuti.
Za prvi dezert rastvorite C želatin sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U dublju posudu stavite poluodmrznut sladoled, dodajte C šećer u prahu, C vanilin šećer, kiselu pavlaku i jogurt, pa sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte želatin koji ste sasvim malo zagrejali i sve zajedno umutite mikserom. Stavite u friz da se malo stegne.
Za to vreme otopite 50 g čokolade sa 30 g putera ili margarina, pa kada se čokolada otopi dodajte ekspandirani pirinač, sve promešajte, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Hladnu smesu iseckajte sitno nožem ili izlomite rukama.
Duguljast uzan kalup obložite tankom alu folijom pa na dno stavite trećinu polusmrznute smese. Preko nanesite polovinu pripremljene čokolade sa pirinčem, ponovo stavite deo smese, pa ostatak čokolade sa pirinčem i na kraju ostatak smese. Pokrijte folijom i stavite u friz da se dobro stegne.
Okrenite na dugačku tacnu. Na paru otopite 50 g čokolade sa 20 g putera pa prelijte preko dezerta.
IZa drugi dezert uradite sve isto, samo što ćete u pripremljenu smesu dodati seckanu čokoladu i lagano izmešati. U manju posudu stavite 1 dl soka od višanja i 1/2 dl vode u koji ste rastvorili C čvrstin i kuvajte dok se ne zgusne i ostavite da se ohladi.
Duguljast uzan kalup obložite tankom folijom, sipajte trećinu polusmrznute smese, preko nanesite polovinu želea od višanja, ponovo red smese, pa žele i na kraju ostatak smese. Pokrijte folijom i ostavite u friz da se dobro stegne.
Pre služenja dezert okrenite na dugačku tacnu.
Do služenja dezert držite u frizu.
Pre pravljenja ovog deserta morate umutiti sladolede po uputstvu na kesici i zamrznuti.
Za prvi dezert rastvorite C želatin sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U dublju posudu stavite poluodmrznut sladoled, dodajte C šećer u prahu, C vanilin šećer, kiselu pavlaku i jogurt, pa sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte želatin koji ste sasvim malo zagrejali i sve zajedno umutite mikserom. Stavite u friz da se malo stegne.
Za to vreme otopite 50 g čokolade sa 30 g putera ili margarina, pa kada se čokolada otopi dodajte ekspandirani pirinač, sve promešajte, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Hladnu smesu iseckajte sitno nožem ili izlomite rukama.
Duguljast uzan kalup obložite tankom alu folijom pa na dno stavite trećinu polusmrznute smese. Preko nanesite polovinu pripremljene čokolade sa pirinčem, ponovo stavite deo smese, pa ostatak čokolade sa pirinčem i na kraju ostatak smese. Pokrijte folijom i stavite u friz da se dobro stegne.
Okrenite na dugačku tacnu. Na paru otopite 50 g čokolade sa 20 g putera pa prelijte preko dezerta.
IZa drugi dezert uradite sve isto, samo što ćete u pripremljenu smesu dodati seckanu čokoladu i lagano izmešati. U manju posudu stavite 1 dl soka od višanja i 1/2 dl vode u koji ste rastvorili C čvrstin i kuvajte dok se ne zgusne i ostavite da se ohladi.
Duguljast uzan kalup obložite tankom folijom, sipajte trećinu polusmrznute smese, preko nanesite polovinu želea od višanja, ponovo red smese, pa žele i na kraju ostatak smese. Pokrijte folijom i ostavite u friz da se dobro stegne.
Pre služenja dezert okrenite na dugačku tacnu.
Do služenja dezert držite u frizu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.