burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Ledeni desert sa sladoledom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

250 g gotovog Eskimko C sladoleda od vanile

1/2 čaše kisele pavlake

2 dl punomasnog jogurta

3 kašike C prah šećera

1 kesica C vanilin šećera

10 g C želatina

100 g čokolade za kuvanje

30 g belog ekspandiranog pirinča

50 g putera ili margarina

Ledeni desert sa sladoledom

Koraci pripreme

Rastvorite C želatin sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri.

U dublju posudu stavite skoro odmrznut sladoled, dodajte C prah šećer, vanilu, kiselu pavlaku i jogurt, pa sve dobro sjedinite.

Na kraju dodajte C želatin koji ste sasvim malo zagrejali i sve zajedno umutite mikserom. Stavite u friz da se malo stegne.

Za to vreme otopite 50 g čokolade sa 30 g putera ili margarina, pa kada se čokolada otopi dodajte ekspandirani pirinač, sve promešajte, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Hladnu smesu iseckajte sitno nožem ili izlomite rukama.

Duguljast uzan kalup obložite tankom alu folijom pa na dno stavite trećinu polusmrznute smese.

Preko nanesite polovinu pripremljene čokolade sa pirinčem, ponovo stavite deo smese, pa ostatak čokolade sa pirinčem i na kraju ostatak smese.

Pokrijte folijom i stavite u friz da se dobro stegne. Okrenite na dugačku tacnu.

Na paru otopite 50 g čokolade sa 20 gr putera pa prelijte preko dezerta.

Naši proizvodi

Ledeni desert sa sladoledom

Koraci pripreme

Rastvorite C želatin sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri.

U dublju posudu stavite skoro odmrznut sladoled, dodajte C prah šećer, vanilu, kiselu pavlaku i jogurt, pa sve dobro sjedinite.

Na kraju dodajte C želatin koji ste sasvim malo zagrejali i sve zajedno umutite mikserom. Stavite u friz da se malo stegne.

Za to vreme otopite 50 g čokolade sa 30 g putera ili margarina, pa kada se čokolada otopi dodajte ekspandirani pirinač, sve promešajte, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Hladnu smesu iseckajte sitno nožem ili izlomite rukama.

Duguljast uzan kalup obložite tankom alu folijom pa na dno stavite trećinu polusmrznute smese.

Preko nanesite polovinu pripremljene čokolade sa pirinčem, ponovo stavite deo smese, pa ostatak čokolade sa pirinčem i na kraju ostatak smese.

Pokrijte folijom i stavite u friz da se dobro stegne. Okrenite na dugačku tacnu.

Na paru otopite 50 g čokolade sa 20 gr putera pa prelijte preko dezerta.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept