0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5 jaja
1 šolja šećera
1 šolja jogurta
1 C prašak za pecivo
2 šolje brašna
1 C vanilin šećer
500 g višanja
C šećera u prahu za posipanje
1 kesa C eskimko sladoleda sa ukusom vanile
(prethodno umućen)
Razdvojiti belance od žumanceta, a zatim u jednoj posudi umutiti belanca sa postepenim dodavanjem šećera i mutiti dok se ne dobije čvrst sneg.
U žumanca dodati ulje, jogurt, prašak za pecivo, brašno, a zatim lagano kašikom izmešati.
U žuti deo polako dodavati sneg od belanaca, pa mešati dok se smesa lepo me sjedini.
Pleh podmazati uljem i posuti brašnom. U pleh sipati smesu, koja je inače malo gušća od smese na kakve smo navikli. Zatim preko staviti višnje.
Kolač pecite na 200 stepeni, 15-ak minuta.
Kolač je gotov kada se korice odvoje od stranica pleha.
Kada kolač izvadite iz rerne, odmah ga posuti šećerom u prahu.
Razdvojiti belance od žumanceta, a zatim u jednoj posudi umutiti belanca sa postepenim dodavanjem šećera i mutiti dok se ne dobije čvrst sneg.
U žumanca dodati ulje, jogurt, prašak za pecivo, brašno, a zatim lagano kašikom izmešati.
U žuti deo polako dodavati sneg od belanaca, pa mešati dok se smesa lepo me sjedini.
Pleh podmazati uljem i posuti brašnom. U pleh sipati smesu, koja je inače malo gušća od smese na kakve smo navikli. Zatim preko staviti višnje.
Kolač pecite na 200 stepeni, 15-ak minuta.
Kolač je gotov kada se korice odvoje od stranica pleha.
Kada kolač izvadite iz rerne, odmah ga posuti šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.