burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija

Višnja kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

5 jaja

1 šolja šećera

1 šolja jogurta

1 C prašak za pecivo

2 šolje brašna

1 C vanilin šećer

500 g višanja

C šećera u prahu za posipanje

1 kesa C eskimko sladoleda sa ukusom vanile

(prethodno umućen)

Višnja kolač

Koraci pripreme

Razdvojiti belance od žumanceta, a zatim u jednoj posudi umutiti belanca sa postepenim dodavanjem šećera i mutiti dok se ne dobije čvrst sneg.

U žumanca dodati ulje, jogurt, prašak za pecivo, brašno, a zatim lagano kašikom izmešati.

U žuti deo polako dodavati sneg od belanaca, pa mešati dok se smesa lepo me sjedini.

Pleh podmazati uljem i posuti brašnom. U pleh sipati smesu, koja je inače malo gušća od smese na kakve smo navikli. Zatim preko staviti višnje.

Kolač pecite na 200 stepeni, 15-ak minuta.

Kolač je gotov kada se korice odvoje od stranica pleha.

Kada kolač izvadite iz rerne, odmah ga posuti šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Višnja kolač

Koraci pripreme

Razdvojiti belance od žumanceta, a zatim u jednoj posudi umutiti belanca sa postepenim dodavanjem šećera i mutiti dok se ne dobije čvrst sneg.

U žumanca dodati ulje, jogurt, prašak za pecivo, brašno, a zatim lagano kašikom izmešati.

U žuti deo polako dodavati sneg od belanaca, pa mešati dok se smesa lepo me sjedini.

Pleh podmazati uljem i posuti brašnom. U pleh sipati smesu, koja je inače malo gušća od smese na kakve smo navikli. Zatim preko staviti višnje.

Kolač pecite na 200 stepeni, 15-ak minuta.

Kolač je gotov kada se korice odvoje od stranica pleha.

Kada kolač izvadite iz rerne, odmah ga posuti šećerom u prahu.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept