burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 70 kockica 4x4

Žerbo kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 70 kockica 4x4

Sastojci

1 jaje

100 ml mleka

3 kašike šećera

200 g margarina

1 kesica suvog C kvasca

600 g brašna tip 400

300 g džema od kajsije

10 kašika C šećera u prahu

200 g mlevenih oraha

100 g čokolade za glazuru

3 kašike ulja

Žerbo kocke

Koraci pripreme

U posudu za testo staviti jedno jaje, 100 ml toplog mleka i 3 kašike šećera i promešati.

Dodati brašno u koje je umešan suvi C kvasac i zamesiti glatko testo. Ostaviti 20-tak minuta da odstoji.

Kada je testo odmorilo, podeliti na 3 jednaka dela. Razvući i preneti u pleh (moj je dimenzija 40x30cm).

Na koru naneti par kašika džema i razmazati ravnomerno. Preko toga posuti pomešane mlevene orahe i C šećer u prahu.

Sve to ponoviti i sa drugom korom.

Trećom korom prekriti i staviti da se peče 30-tak min na 180 C u prethodno zagrejanoj rerni.

Kada je gotovo, ostaviti da se ohladi i nakon toga staviti glazuru koju napravimo tako što istopimo čokoladu sa 3 kašike ulja.

Kada se stegne glazura, seći na kvadrate i servirati.

Naši proizvodi

Žerbo kocke

Koraci pripreme

U posudu za testo staviti jedno jaje, 100 ml toplog mleka i 3 kašike šećera i promešati.

Dodati brašno u koje je umešan suvi C kvasac i zamesiti glatko testo. Ostaviti 20-tak minuta da odstoji.

Kada je testo odmorilo, podeliti na 3 jednaka dela. Razvući i preneti u pleh (moj je dimenzija 40x30cm).

Na koru naneti par kašika džema i razmazati ravnomerno. Preko toga posuti pomešane mlevene orahe i C šećer u prahu.

Sve to ponoviti i sa drugom korom.

Trećom korom prekriti i staviti da se peče 30-tak min na 180 C u prethodno zagrejanoj rerni.

Kada je gotovo, ostaviti da se ohladi i nakon toga staviti glazuru koju napravimo tako što istopimo čokoladu sa 3 kašike ulja.

Kada se stegne glazura, seći na kvadrate i servirati.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept