0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
3 dl mineralne vode
2 čaše brašna
1 čaša C šećera u prahu
1/2 čaše ulja
100 g nemlevenog maka
1 čaša C griza
2 kesice C vanilin šećera
1 kesica C praška za pecivo
400 g očišćenih i oceđenih višanja
150 g čokolade
100 g margarina
4 kašike šećera
4 kašike vode
Izmešajte suve sastojke i dodajte ulje i mineralnu vodu. Testo treba da je ređe.
Lagano umešajte višnje, sipajte u posudu obloženu pek papirom i pecite na 180 C oko pola sata.
Otopiti čokoladu i margarin uz mešanje na laganoj temperaturi i preliti preko vrelog kolača.
Možete umesto čokoladne glazure posuti i C šećerom u prahu.
Izmešajte suve sastojke i dodajte ulje i mineralnu vodu. Testo treba da je ređe.
Lagano umešajte višnje, sipajte u posudu obloženu pek papirom i pecite na 180 C oko pola sata.
Otopiti čokoladu i margarin uz mešanje na laganoj temperaturi i preliti preko vrelog kolača.
Možete umesto čokoladne glazure posuti i C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.