burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Višnje i mak

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

3 dl mineralne vode

2 čaše brašna

1 čaša C šećera u prahu

1/2 čaše ulja

100 g nemlevenog maka

1 čaša C griza

2 kesice C vanilin šećera

1 kesica C praška za pecivo

400 g očišćenih i oceđenih višanja

Za čokoladnu glazuru:

150 g čokolade

100 g margarina

4 kašike šećera

4 kašike vode

Višnje i mak

Koraci pripreme

Izmešajte suve sastojke i dodajte ulje i mineralnu vodu. Testo treba da je ređe.

Lagano umešajte višnje, sipajte u posudu obloženu pek papirom i pecite na 180 C oko pola sata.

Otopiti čokoladu i margarin uz mešanje na laganoj temperaturi i preliti preko vrelog kolača.

Možete umesto čokoladne glazure posuti i C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Višnje i mak

Koraci pripreme

Izmešajte suve sastojke i dodajte ulje i mineralnu vodu. Testo treba da je ređe.

Lagano umešajte višnje, sipajte u posudu obloženu pek papirom i pecite na 180 C oko pola sata.

Otopiti čokoladu i margarin uz mešanje na laganoj temperaturi i preliti preko vrelog kolača.

Možete umesto čokoladne glazure posuti i C šećerom u prahu.

Autor

Divna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept