0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
8
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
8
20 g Brašno tip 400
100 ml Mleko
350 g Brašno tip 400
50 g Šećer
1/2 kašičica So
1 komad Jaje
120 ml Toplog mleka
40 g Omekšalog putera
Sva količina ml Tangzhong
150 g Krem sir
Nekoliko kapi ml Aroma vanile
150-180 g Breskvi iz konzerve, iseckanih na kockice
5 g Gustin
Mekani, mlečni venčići napravljeni po japanskoj tangzhong metodi, punjeni kremastim sirom i sočnim breskvama iz konzerve. Služi se uz preliv od fila.
Prvo pripremite tangzhong tako što ćete brašno i mleko kuvati na laganoj vatri uz mešanje dok ne dobijete gustu kašu. Ostavite da se potpuno ohladi.
Zatim zamesite testo: u činiji pomešajte brašno, šećer, so i kvasac, dodajte jaje, mleko i ohlađen tangzhong. Mesite dok se sve lepo ne poveže, zatim dodajte omekšali puter i mesite još 10-15 minuta dok testo ne postane glatko i elastično. Možete i mutiti mikserom koristeći nastavke za testo. Pokrijte i ostavite da naraste 1 sat.
Dok testo raste, pripremite punjenje. Umutite krem sir sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i aromom vanile. Dodajte iseckane, dobro oceđene breskve i po potrebi gustin da upije višak soka. Ostavite u frižideru dok ne budete punili peciva.
Naraslo testo podelite na 8 jednakih delova. Svaki deo razvucite u pravougaonik, gornju trećinu premažite punjenjem, a donje 2/3 zasecite na trake. Urolajte odozgo nadole, tako što kada uhvatite gornji sloj i prebacite preko fila, utapkate sa svih strana da ne bi iscureo fil, onda spiralno uvijte i spojite krajeve u oblik venčića. Štapićem pritisnite trakice po sredini i po želji možete izvući malo krajeve da se dobije zvezdastiji oblik. Testom se lakše rukuje kada su pribor i ruke malo nauljeni.
Poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Ostavite venčiće da narastaju još 30-40 minuta. Pre pečenja ih ne premazujte kako bi ostali svetli.
Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 160°C oko 20-25 minuta, dok donja strana ne porumeni blago.
Nakon pečenja ih prebacite na suvu podlogu da se ohlade i pospite šećerom u prahu.
Pri posluživanju iznesite ostatak fila i premažite venčiće pre jela.
Mekani, mlečni venčići napravljeni po japanskoj tangzhong metodi, punjeni kremastim sirom i sočnim breskvama iz konzerve. Služi se uz preliv od fila.
Prvo pripremite tangzhong tako što ćete brašno i mleko kuvati na laganoj vatri uz mešanje dok ne dobijete gustu kašu. Ostavite da se potpuno ohladi.
Zatim zamesite testo: u činiji pomešajte brašno, šećer, so i kvasac, dodajte jaje, mleko i ohlađen tangzhong. Mesite dok se sve lepo ne poveže, zatim dodajte omekšali puter i mesite još 10-15 minuta dok testo ne postane glatko i elastično. Možete i mutiti mikserom koristeći nastavke za testo. Pokrijte i ostavite da naraste 1 sat.
Dok testo raste, pripremite punjenje. Umutite krem sir sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i aromom vanile. Dodajte iseckane, dobro oceđene breskve i po potrebi gustin da upije višak soka. Ostavite u frižideru dok ne budete punili peciva.
Naraslo testo podelite na 8 jednakih delova. Svaki deo razvucite u pravougaonik, gornju trećinu premažite punjenjem, a donje 2/3 zasecite na trake. Urolajte odozgo nadole, tako što kada uhvatite gornji sloj i prebacite preko fila, utapkate sa svih strana da ne bi iscureo fil, onda spiralno uvijte i spojite krajeve u oblik venčića. Štapićem pritisnite trakice po sredini i po želji možete izvući malo krajeve da se dobije zvezdastiji oblik. Testom se lakše rukuje kada su pribor i ruke malo nauljeni.
Poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Ostavite venčiće da narastaju još 30-40 minuta. Pre pečenja ih ne premazujte kako bi ostali svetli.
Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 160°C oko 20-25 minuta, dok donja strana ne porumeni blago.
Nakon pečenja ih prebacite na suvu podlogu da se ohlade i pospite šećerom u prahu.
Pri posluživanju iznesite ostatak fila i premažite venčiće pre jela.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.