burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija8

Venčići sa breskvama i krem sirom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
8

Sastojci

Tangzhong

20 g Brašno tip 400

100 ml Mleko

Testo

350 g Brašno tip 400

50 g Šećer

1 kesica C Suvi kvasac

1/2 kašičica So

1 komad Jaje

120 ml Toplog mleka

40 g Omekšalog putera

Sva količina ml Tangzhong

Punjenje

150 g Krem sir

25 g C Šećer u prahu

1 kesica C Vanilin šećer

Nekoliko kapi ml Aroma vanile

150-180 g Breskvi iz konzerve, iseckanih na kockice

5 g Gustin

Dekoracija

. malo C Šećer u prahu

Venčići sa breskvama i krem sirom

Mekani, mlečni venčići napravljeni po japanskoj tangzhong metodi, punjeni kremastim sirom i sočnim breskvama iz konzerve. Služi se uz preliv od fila.

Koraci pripreme

Napravite tangzhong

Prvo pripremite tangzhong tako što ćete brašno i mleko kuvati na laganoj vatri uz mešanje dok ne dobijete gustu kašu. Ostavite da se potpuno ohladi.

Umesite testo

Zatim zamesite testo: u činiji pomešajte brašno, šećer, so i kvasac, dodajte jaje, mleko i ohlađen tangzhong. Mesite dok se sve lepo ne poveže, zatim dodajte omekšali puter i mesite još 10-15 minuta dok testo ne postane glatko i elastično. Možete i mutiti mikserom koristeći nastavke za testo. Pokrijte i ostavite da naraste 1 sat.

Napravite punjenje

Dok testo raste, pripremite punjenje. Umutite krem sir sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i aromom vanile. Dodajte iseckane, dobro oceđene breskve i po potrebi gustin da upije višak soka. Ostavite u frižideru dok ne budete punili peciva.

Oblikujte venčiće

Naraslo testo podelite na 8 jednakih delova. Svaki deo razvucite u pravougaonik, gornju trećinu premažite punjenjem, a donje 2/3 zasecite na trake. Urolajte odozgo nadole, tako što kada uhvatite gornji sloj i prebacite preko fila, utapkate sa svih strana da ne bi iscureo fil, onda spiralno uvijte i spojite krajeve u oblik venčića. Štapićem pritisnite trakice po sredini i po želji možete izvući malo krajeve da se dobije zvezdastiji oblik. Testom se lakše rukuje kada su pribor i ruke malo nauljeni.

Pečenje

Poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Ostavite venčiće da narastaju još 30-40 minuta. Pre pečenja ih ne premazujte kako bi ostali svetli.

Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 160°C oko 20-25 minuta, dok donja strana ne porumeni blago.

Dekoracija

Nakon pečenja ih prebacite na suvu podlogu da se ohlade i pospite šećerom u prahu.
Pri posluživanju iznesite ostatak fila i premažite venčiće pre jela.

Naši proizvodi

Venčići sa breskvama i krem sirom

Mekani, mlečni venčići napravljeni po japanskoj tangzhong metodi, punjeni kremastim sirom i sočnim breskvama iz konzerve. Služi se uz preliv od fila.

Koraci pripreme

Napravite tangzhong

Prvo pripremite tangzhong tako što ćete brašno i mleko kuvati na laganoj vatri uz mešanje dok ne dobijete gustu kašu. Ostavite da se potpuno ohladi.

Umesite testo

Zatim zamesite testo: u činiji pomešajte brašno, šećer, so i kvasac, dodajte jaje, mleko i ohlađen tangzhong. Mesite dok se sve lepo ne poveže, zatim dodajte omekšali puter i mesite još 10-15 minuta dok testo ne postane glatko i elastično. Možete i mutiti mikserom koristeći nastavke za testo. Pokrijte i ostavite da naraste 1 sat.

Napravite punjenje

Dok testo raste, pripremite punjenje. Umutite krem sir sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i aromom vanile. Dodajte iseckane, dobro oceđene breskve i po potrebi gustin da upije višak soka. Ostavite u frižideru dok ne budete punili peciva.

Oblikujte venčiće

Naraslo testo podelite na 8 jednakih delova. Svaki deo razvucite u pravougaonik, gornju trećinu premažite punjenjem, a donje 2/3 zasecite na trake. Urolajte odozgo nadole, tako što kada uhvatite gornji sloj i prebacite preko fila, utapkate sa svih strana da ne bi iscureo fil, onda spiralno uvijte i spojite krajeve u oblik venčića. Štapićem pritisnite trakice po sredini i po želji možete izvući malo krajeve da se dobije zvezdastiji oblik. Testom se lakše rukuje kada su pribor i ruke malo nauljeni.

Pečenje

Poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Ostavite venčiće da narastaju još 30-40 minuta. Pre pečenja ih ne premazujte kako bi ostali svetli.

Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 160°C oko 20-25 minuta, dok donja strana ne porumeni blago.

Dekoracija

Nakon pečenja ih prebacite na suvu podlogu da se ohlade i pospite šećerom u prahu.
Pri posluživanju iznesite ostatak fila i premažite venčiće pre jela.

Autor

Mila Trencic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept