burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija6

Vanilice tortice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
6

Sastojci

Testo

125 g putera

70 g C Šećer u prahu

1 kesica C Vanilin šećer

1 komad jaje

2 kašika kisela pavlaka

250 g brašno tip 400

30 g Dr. Oetker gustin

par kapi ml Dr. Oetker Aroma rum

po želji malo kora narandže ili limuna

Punjenje, preliv i dekoracija

3 kašika mleko

0,3 kašičica Dr. Oetker Aroma rum

5 kašika džema od šumskog voća

1 kesica C Puding sa ukusom vanilina

300 ml mleko

2 kašika šećer

6 komad jagoda

12 komad borovnica

. malo Dr. Oetker Crna čokolada

Vanilice tortice

Elegantna verzija tradicionalnih vanilica, složena u mini tortice. Prhki biskviti spojeni džemom od šumskog voća, omekšani mlekom s rum aromom, preliveni vanila pudingom i dekorisani svežim voćem i čokoladom.

Koraci pripreme

Priprema testa i biskvita

Umutite omekšali puter sa šećerom u prahu i vanilin šećerom dok ne postane penasto. Dodajte jaje i pavlaku i sjedinite. Zatim postepeno umešajte brašno i gustin, dok ne dobijete mekano, ali ne lepljivo testo.

Testo podelite na male loptice pa utisnite viljuškom odozgo u 2 smera da se spljošte i naprave lep okrugli oblik.

Pečenje

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C oko 10-12 minuta, dok ne dobiju blagu zlatnu boju. Pečene kolačiće ostavite da se ohlade potpuno.

Priprema punjenja, preliva i dekoracije

Umočite kratko biskvite vanilica u mešavinu mleka i arome ruma, sa strana i donje strane. Ovo će ih omekšati i učiniti sočnijim.

Spojite po dva biskvita vanilice džemom od šumskog voća i formirajte mini tortice.

Skuvajte puding od vanile sa 300 ml mleka i 2 kašike šećera, po uputstvu s kesice. Stavila sam 300 ml mleka da bi bilo gušće, ali možete dodati mleko po potrebi i umutiti mikserom ako krene da se previše steže. Ostavite da se ohladi do mlakog stanja.

Kašičicom nanesite puding na vrh svake tortice i nežno poravnajte.

Presecite jagode na polovine po dužini. Na svaku torticu stavite polovinu jagode, jednu borovnicu i pospite rendanom čokoladom.

Prijatno!

Ohladite u frižideru najmanje 2-3 sata pre služenja.

Naši proizvodi

Vanilice tortice

Elegantna verzija tradicionalnih vanilica, složena u mini tortice. Prhki biskviti spojeni džemom od šumskog voća, omekšani mlekom s rum aromom, preliveni vanila pudingom i dekorisani svežim voćem i čokoladom.

Koraci pripreme

Priprema testa i biskvita

Umutite omekšali puter sa šećerom u prahu i vanilin šećerom dok ne postane penasto. Dodajte jaje i pavlaku i sjedinite. Zatim postepeno umešajte brašno i gustin, dok ne dobijete mekano, ali ne lepljivo testo.

Testo podelite na male loptice pa utisnite viljuškom odozgo u 2 smera da se spljošte i naprave lep okrugli oblik.

Pečenje

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C oko 10-12 minuta, dok ne dobiju blagu zlatnu boju. Pečene kolačiće ostavite da se ohlade potpuno.

Priprema punjenja, preliva i dekoracije

Umočite kratko biskvite vanilica u mešavinu mleka i arome ruma, sa strana i donje strane. Ovo će ih omekšati i učiniti sočnijim.

Spojite po dva biskvita vanilice džemom od šumskog voća i formirajte mini tortice.

Skuvajte puding od vanile sa 300 ml mleka i 2 kašike šećera, po uputstvu s kesice. Stavila sam 300 ml mleka da bi bilo gušće, ali možete dodati mleko po potrebi i umutiti mikserom ako krene da se previše steže. Ostavite da se ohladi do mlakog stanja.

Kašičicom nanesite puding na vrh svake tortice i nežno poravnajte.

Presecite jagode na polovine po dužini. Na svaku torticu stavite polovinu jagode, jednu borovnicu i pospite rendanom čokoladom.

Prijatno!

Ohladite u frižideru najmanje 2-3 sata pre služenja.

Autor

Mila Trencic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept