0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
6
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
6
125 g putera
1 komad jaje
2 kašika kisela pavlaka
250 g brašno tip 400
30 g Dr. Oetker gustin
par kapi ml Dr. Oetker Aroma rum
po želji malo kora narandže ili limuna
3 kašika mleko
0,3 kašičica Dr. Oetker Aroma rum
5 kašika džema od šumskog voća
1 kesica C Puding sa ukusom vanilina
300 ml mleko
2 kašika šećer
6 komad jagoda
12 komad borovnica
. malo Dr. Oetker Crna čokolada
Elegantna verzija tradicionalnih vanilica, složena u mini tortice. Prhki biskviti spojeni džemom od šumskog voća, omekšani mlekom s rum aromom, preliveni vanila pudingom i dekorisani svežim voćem i čokoladom.
Umutite omekšali puter sa šećerom u prahu i vanilin šećerom dok ne postane penasto. Dodajte jaje i pavlaku i sjedinite. Zatim postepeno umešajte brašno i gustin, dok ne dobijete mekano, ali ne lepljivo testo.
Testo podelite na male loptice pa utisnite viljuškom odozgo u 2 smera da se spljošte i naprave lep okrugli oblik.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C oko 10-12 minuta, dok ne dobiju blagu zlatnu boju. Pečene kolačiće ostavite da se ohlade potpuno.
Umočite kratko biskvite vanilica u mešavinu mleka i arome ruma, sa strana i donje strane. Ovo će ih omekšati i učiniti sočnijim.
Spojite po dva biskvita vanilice džemom od šumskog voća i formirajte mini tortice.
Skuvajte puding od vanile sa 300 ml mleka i 2 kašike šećera, po uputstvu s kesice. Stavila sam 300 ml mleka da bi bilo gušće, ali možete dodati mleko po potrebi i umutiti mikserom ako krene da se previše steže. Ostavite da se ohladi do mlakog stanja.
Kašičicom nanesite puding na vrh svake tortice i nežno poravnajte.
Presecite jagode na polovine po dužini. Na svaku torticu stavite polovinu jagode, jednu borovnicu i pospite rendanom čokoladom.
Ohladite u frižideru najmanje 2-3 sata pre služenja.
Elegantna verzija tradicionalnih vanilica, složena u mini tortice. Prhki biskviti spojeni džemom od šumskog voća, omekšani mlekom s rum aromom, preliveni vanila pudingom i dekorisani svežim voćem i čokoladom.
Umutite omekšali puter sa šećerom u prahu i vanilin šećerom dok ne postane penasto. Dodajte jaje i pavlaku i sjedinite. Zatim postepeno umešajte brašno i gustin, dok ne dobijete mekano, ali ne lepljivo testo.
Testo podelite na male loptice pa utisnite viljuškom odozgo u 2 smera da se spljošte i naprave lep okrugli oblik.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C oko 10-12 minuta, dok ne dobiju blagu zlatnu boju. Pečene kolačiće ostavite da se ohlade potpuno.
Umočite kratko biskvite vanilica u mešavinu mleka i arome ruma, sa strana i donje strane. Ovo će ih omekšati i učiniti sočnijim.
Spojite po dva biskvita vanilice džemom od šumskog voća i formirajte mini tortice.
Skuvajte puding od vanile sa 300 ml mleka i 2 kašike šećera, po uputstvu s kesice. Stavila sam 300 ml mleka da bi bilo gušće, ali možete dodati mleko po potrebi i umutiti mikserom ako krene da se previše steže. Ostavite da se ohladi do mlakog stanja.
Kašičicom nanesite puding na vrh svake tortice i nežno poravnajte.
Presecite jagode na polovine po dužini. Na svaku torticu stavite polovinu jagode, jednu borovnicu i pospite rendanom čokoladom.
Ohladite u frižideru najmanje 2-3 sata pre služenja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.