burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Tviksi miksi

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora:

300 g mlevenog keksa

100 g rastopljenog putera

6 kašika mleka

Fil:

C želatin

500 g slatke pavlake

500 g sira za torte i kolače

100 g C šećera u prahu

5-6 kašika C kokosa

Još:

300 g smrznutog ili svežeg voća

1,5 dl vode

C želatin

Tviksi miksi

Koraci pripreme

Prvo spremamo koru:
300 g mlevenog keksa pomešamo ručno sa 100 g rastopljenog putera i dodamo 6 kašika mleka. Smesu dobro sjedinimo i stavimo je u kalup za koji smo se opredelili.

Drugi korak je spremanje fila.

Stavljamo kesicu želatina u 0,1 dl vrele vode da nabubri, a za to vreme 500 g slatke pavlake umutimo, zatim dodamo 500 g sira za torte i kolače, 100 g šećera u prahu (može i manje, zavisi od ukusa), kokos 5-6 kašika (ja stavim i više jer volim kokos) i sjedinjujemo smesu.

Na kraju ubacimo želatin i mutimo još 2-3 minuta. Kada umutumo stavljamo fil na koru.

Treći korak je završnica:
Stavimo 300 g smrznutog ili svežeg voća da se kuva i nalijemo sa 1,5 dl vode, kada je voće skuvano pred kraj stavimo kesicu želatina i pomešamo.

Kada se voće prohladi nalije se preko fila.

Naši proizvodi

Tviksi miksi

Koraci pripreme

Prvo spremamo koru:
300 g mlevenog keksa pomešamo ručno sa 100 g rastopljenog putera i dodamo 6 kašika mleka. Smesu dobro sjedinimo i stavimo je u kalup za koji smo se opredelili.

Drugi korak je spremanje fila.

Stavljamo kesicu želatina u 0,1 dl vrele vode da nabubri, a za to vreme 500 g slatke pavlake umutimo, zatim dodamo 500 g sira za torte i kolače, 100 g šećera u prahu (može i manje, zavisi od ukusa), kokos 5-6 kašika (ja stavim i više jer volim kokos) i sjedinjujemo smesu.

Na kraju ubacimo želatin i mutimo još 2-3 minuta. Kada umutumo stavljamo fil na koru.

Treći korak je završnica:
Stavimo 300 g smrznutog ili svežeg voća da se kuva i nalijemo sa 1,5 dl vode, kada je voće skuvano pred kraj stavimo kesicu želatina i pomešamo.

Kada se voće prohladi nalije se preko fila.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept