0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20-30 kocki
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20-30 kocki
200 g C šećera
80 g margarina
130 g mlevenog keksa
35 g mlevenih oraha ili badema
80 g čokolade
2 kašike ulja
50 g čokolade
2 kašike ulja
Na ringli na šporetu kuvajte jaja i šećer, a kada provri dodajte margarin.
Kada se margarin istopi skinite sa vatre pa dodajte mleveni keks i mlevene orahe.
Čokoladu otopite sa 2 kašike ulja pa dodajte u prethodno, sve dobro izmešajte.
Izlijte u prethodno nauljen pleh. Za glazuru istopite čokoladu za kuvanje i prelite preko kolača.
Kada se ohladi secite na kocke, po neku kocku ukrasite celim jezgrima oraha ili bademom i služite.
Na ringli na šporetu kuvajte jaja i šećer, a kada provri dodajte margarin.
Kada se margarin istopi skinite sa vatre pa dodajte mleveni keks i mlevene orahe.
Čokoladu otopite sa 2 kašike ulja pa dodajte u prethodno, sve dobro izmešajte.
Izlijte u prethodno nauljen pleh. Za glazuru istopite čokoladu za kuvanje i prelite preko kolača.
Kada se ohladi secite na kocke, po neku kocku ukrasite celim jezgrima oraha ili bademom i služite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.