burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Suva pita sa orasima, cimetom i suvim grožđem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

500 g kora

500 g mlevenih oraha

500 g šećera

1 kesica cimeta

3 C vanilin šećera

ulje

100 g C šećera u prahu

200 g suvog grožđa

Suva pita sa orasima, cimetom i suvim grožđem

Koraci pripreme

Ređamo tri kore u jednom rolatu, ukupno pet rolata, a možda i više zavisi od kora. Ako imate više od 15 kora onda povećajte sastojke.

Prve dve kore se premazuju sa 2 kašike ulja i 2 kašike šećera, treću koru 2 kašike ulja, 3 kašike šećera, malo C vanilin šećera, malo cimeta, 1/5 mlevenih oraha stavite na 2/3 kore kao i grublje seckano suvo grožđe.

Ređate kore tako da je prema vama okrenuta kraća strana kora.

Zarolajte i stavite u pleh, ponoviti postupak. Peći na 180-200° C 20-30 min.

Poprskati malo vodom pre pečenja i posle pečenja.

Kada je pečena poklopiti drugim plehom ili bilo čime i ostaviti 30 min. da se potpari.

Nakon toga staviti vlažnu krpu preko pite i ostaviti 1h.

Ohladiti dobro i svaku stranu valjati u C šećer u prahu.

Naši proizvodi

Suva pita sa orasima, cimetom i suvim grožđem

Koraci pripreme

Ređamo tri kore u jednom rolatu, ukupno pet rolata, a možda i više zavisi od kora. Ako imate više od 15 kora onda povećajte sastojke.

Prve dve kore se premazuju sa 2 kašike ulja i 2 kašike šećera, treću koru 2 kašike ulja, 3 kašike šećera, malo C vanilin šećera, malo cimeta, 1/5 mlevenih oraha stavite na 2/3 kore kao i grublje seckano suvo grožđe.

Ređate kore tako da je prema vama okrenuta kraća strana kora.

Zarolajte i stavite u pleh, ponoviti postupak. Peći na 180-200° C 20-30 min.

Poprskati malo vodom pre pečenja i posle pečenja.

Kada je pečena poklopiti drugim plehom ili bilo čime i ostaviti 30 min. da se potpari.

Nakon toga staviti vlažnu krpu preko pite i ostaviti 1h.

Ohladiti dobro i svaku stranu valjati u C šećer u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept