0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
500 g kora
500 g mlevenih oraha
500 g šećera
1 kesica cimeta
3 C vanilin šećera
ulje
100 g C šećera u prahu
200 g suvog grožđa
Ređamo tri kore u jednom rolatu, ukupno pet rolata, a možda i više zavisi od kora. Ako imate više od 15 kora onda povećajte sastojke.
Prve dve kore se premazuju sa 2 kašike ulja i 2 kašike šećera, treću koru 2 kašike ulja, 3 kašike šećera, malo C vanilin šećera, malo cimeta, 1/5 mlevenih oraha stavite na 2/3 kore kao i grublje seckano suvo grožđe.
Ređate kore tako da je prema vama okrenuta kraća strana kora.
Zarolajte i stavite u pleh, ponoviti postupak. Peći na 180-200° C 20-30 min.
Poprskati malo vodom pre pečenja i posle pečenja.
Kada je pečena poklopiti drugim plehom ili bilo čime i ostaviti 30 min. da se potpari.
Nakon toga staviti vlažnu krpu preko pite i ostaviti 1h.
Ohladiti dobro i svaku stranu valjati u C šećer u prahu.
Ređamo tri kore u jednom rolatu, ukupno pet rolata, a možda i više zavisi od kora. Ako imate više od 15 kora onda povećajte sastojke.
Prve dve kore se premazuju sa 2 kašike ulja i 2 kašike šećera, treću koru 2 kašike ulja, 3 kašike šećera, malo C vanilin šećera, malo cimeta, 1/5 mlevenih oraha stavite na 2/3 kore kao i grublje seckano suvo grožđe.
Ređate kore tako da je prema vama okrenuta kraća strana kora.
Zarolajte i stavite u pleh, ponoviti postupak. Peći na 180-200° C 20-30 min.
Poprskati malo vodom pre pečenja i posle pečenja.
Kada je pečena poklopiti drugim plehom ili bilo čime i ostaviti 30 min. da se potpari.
Nakon toga staviti vlažnu krpu preko pite i ostaviti 1h.
Ohladiti dobro i svaku stranu valjati u C šećer u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.