burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Štrudle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

Za testo:

800-900 g brašna

400 ml mleka

1 kesica C suvog kvasca

2 jaja

60 ml ulja

3- 4 kašike šećera

na vrh kašičice soli

rendana korica limuna

sok od jednog limuna

Za fil:

200 g mlevenih oraha

200 g maka

200 g C kokosa

9 kašika šećera

mleka po potrebi

Još:

1 žumance

malo ulja

C šećera u prahu po potrebi

Štrudle

Koraci pripreme

Brašno prosejati u dubljem sudu za mešenje, pa mu dodati C suvi kvasac, šećer, mleko, jaja, ulje, so, i rendanu koricu i sok limuna.

Umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti ga da naraste oko pola sata.

U međuvremenu, pripremiti filove. Orahe pomešati sa 3 kašike šećera, pa ih popariti vrelim mlekom, ali tako da masa bude gusta i pogodna za mazanje.

Na isti način pripremiti i nadeve sa makom i C kokosom.

Naraslo testo podeliti na tri jednake loptice. Svaku lopticu razviti u pravougaonik. Prvi pravougaonik premazati filom sa orasima, drugi filom sa makom i treći filom sa C kokosom.

Uviti u rolatić svaki razvučeni pravougaonik, tako da oba kraja štrudle budu zatvorena kako fil ne bi curio.

Veći pleh od rerne obložiti pek-papirom tako da od dva pek-papira napravimo pregrade između štrudli (da bi se sve štrudle pekle u isto vreme i da bi lepše izgledale).

Složiti ih poprečno, kako bi sve stale.

Ostaviti nekoliko minuta da narastu, pa premazati žumancetom umućenim sa malo ulja. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.

Po potrebi, prekriti folijom i tako dovršiti pečenje.

Sačekati da se prohlade, pa posuti C šećerom u prahu i seći.

Naši proizvodi

Štrudle

Koraci pripreme

Brašno prosejati u dubljem sudu za mešenje, pa mu dodati C suvi kvasac, šećer, mleko, jaja, ulje, so, i rendanu koricu i sok limuna.

Umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti ga da naraste oko pola sata.

U međuvremenu, pripremiti filove. Orahe pomešati sa 3 kašike šećera, pa ih popariti vrelim mlekom, ali tako da masa bude gusta i pogodna za mazanje.

Na isti način pripremiti i nadeve sa makom i C kokosom.

Naraslo testo podeliti na tri jednake loptice. Svaku lopticu razviti u pravougaonik. Prvi pravougaonik premazati filom sa orasima, drugi filom sa makom i treći filom sa C kokosom.

Uviti u rolatić svaki razvučeni pravougaonik, tako da oba kraja štrudle budu zatvorena kako fil ne bi curio.

Veći pleh od rerne obložiti pek-papirom tako da od dva pek-papira napravimo pregrade između štrudli (da bi se sve štrudle pekle u isto vreme i da bi lepše izgledale).

Složiti ih poprečno, kako bi sve stale.

Ostaviti nekoliko minuta da narastu, pa premazati žumancetom umućenim sa malo ulja. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.

Po potrebi, prekriti folijom i tako dovršiti pečenje.

Sačekati da se prohlade, pa posuti C šećerom u prahu i seći.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept