burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Slatki omlet sa ribizlama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

4 jajeta

4 kašike brašna (dobro pune)

5 kašika šećera (dobro pune)

1 kesica C vanilin šećera

250-300 g ribizli

250 ml mleka

60 g maslaca

0,5 dl likera od crvenog voća

oko 70 g maslaca za podmazivanje tepsije i za preko kolača

Za posipanje:

1 kesica C vanilin šećera

po potrebi C šećer u prahu

Slatki omlet sa ribizlama

Koraci pripreme

Ribizle ostaviti da odstoje u voćnom likeru oko sat vremena pa ih ocediti od tečnosti.

Smesa za omlet se muti žicom, a ne mikserom: prvo jaja, pa šećer i vanilin šećer, pa brašno, da se dobije glatka smesa bez grudvica.

Onda dodati otopljen, ali ne vreo nego prohlađen maslac i na kraju postepeno umešati mleko.

Tepsiju bogato podmazati maslacem (i dno i stranice) pa po dnu poređati voće i preko sipati smesu od jaja.

Rernu zagrejati na 210 C, staviti tepsiju u rernu i na toj temperaturi peći 10 minuta pa posle smanjiti na 180 C i peći još 20 minuta.

Pred kraj pečenja po kolaču poređati komadiće maslaca i dopeći ga - najbolje da čačkalicom proverite da li je pečen.

Vruć kolač pospite C vanilin šećerom. Pred služenje, kad se kolač ohladi, pospite ga C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Slatki omlet sa ribizlama

Koraci pripreme

Ribizle ostaviti da odstoje u voćnom likeru oko sat vremena pa ih ocediti od tečnosti.

Smesa za omlet se muti žicom, a ne mikserom: prvo jaja, pa šećer i vanilin šećer, pa brašno, da se dobije glatka smesa bez grudvica.

Onda dodati otopljen, ali ne vreo nego prohlađen maslac i na kraju postepeno umešati mleko.

Tepsiju bogato podmazati maslacem (i dno i stranice) pa po dnu poređati voće i preko sipati smesu od jaja.

Rernu zagrejati na 210 C, staviti tepsiju u rernu i na toj temperaturi peći 10 minuta pa posle smanjiti na 180 C i peći još 20 minuta.

Pred kraj pečenja po kolaču poređati komadiće maslaca i dopeći ga - najbolje da čačkalicom proverite da li je pečen.

Vruć kolač pospite C vanilin šećerom. Pred služenje, kad se kolač ohladi, pospite ga C šećerom u prahu.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept