burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Slatki hleb - Leopard

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Testo:

500 g brašna

80 g šećera

1 kesica vanilin šećera C

2 kašičice suvog kvasca

2 kašike rendane kore od pomorandže

80 g otopljenog maslaca

1 žumance

250 ml mlakog mleka

Svetliji deo:

1 kašičica kakao praha C

1 kašika ruma

2 kašike mlevenih oraha

Tamniji deo:

125 g istopljene čokolade

1 kašičica cimeta

2 kašike mlevenih oraha

Za premazivanje:

1 belance

Slatki hleb - Leopard

Koraci pripreme

Sjediniti brašno, šećer, vanilin šećer, kvasac, narendanu koricu pomorandže, dodati žumance mleko i maslac, pa umesiti glatko testo.

Testo podelite na tri dela, beli deo testa neka bude malo veći.

U jedan deo dodati kašičicu kakao praha i kašiku ruma, umesite i dodajte mlevene orahe. U drugi deo dodajte istopljenu čokoladu, cimet i mlevene orahe pa sve fino sjediniti.

Podelite svaki deo testa na 7 loptica. Ostavite ih da se malo odmore, 30 minuta.

Od svetlijeg dela napravite rolnicu, tamnije braon testo razvijte u dužini svetlije rolnice, takođe i belo testo, ali malo šire od braon testa.

Rolnicu uvijte prvo u tamno braon testo, a potom u belo. Svaka rolnica se uvija sama za sebe dobije se sedam rolnica.

U modlu staviti pek papir papir i premazati sa puterom. Svaku rolnicu premazati belancetom i staviti u modlu.

Kolač ostavite da nadođe 1 h. Peći na 170 stepeni 20 minuta pa kolač pokriti pek papirom i smanjiti temperaturu rerne na 150 C i peći još 25 minuta.

Ohlađen kolač posuti vanilin šećerom i prah šećerom.

Naši proizvodi

Slatki hleb - Leopard

Koraci pripreme

Sjediniti brašno, šećer, vanilin šećer, kvasac, narendanu koricu pomorandže, dodati žumance mleko i maslac, pa umesiti glatko testo.

Testo podelite na tri dela, beli deo testa neka bude malo veći.

U jedan deo dodati kašičicu kakao praha i kašiku ruma, umesite i dodajte mlevene orahe. U drugi deo dodajte istopljenu čokoladu, cimet i mlevene orahe pa sve fino sjediniti.

Podelite svaki deo testa na 7 loptica. Ostavite ih da se malo odmore, 30 minuta.

Od svetlijeg dela napravite rolnicu, tamnije braon testo razvijte u dužini svetlije rolnice, takođe i belo testo, ali malo šire od braon testa.

Rolnicu uvijte prvo u tamno braon testo, a potom u belo. Svaka rolnica se uvija sama za sebe dobije se sedam rolnica.

U modlu staviti pek papir papir i premazati sa puterom. Svaku rolnicu premazati belancetom i staviti u modlu.

Kolač ostavite da nadođe 1 h. Peći na 170 stepeni 20 minuta pa kolač pokriti pek papirom i smanjiti temperaturu rerne na 150 C i peći još 25 minuta.

Ohlađen kolač posuti vanilin šećerom i prah šećerom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept