burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30 - 40

Šećer pare

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30 - 40

Sastojci

250 g putera

150 g C šećera u prahu

2 jaja

1 C vanilin šećer

1/2 C praška za pecivo

kora jednog limuna

3 šoljice C griza (šoljica od 100 ml)

5 šoljice brašna

Agda (preliv):

600 g kristal šećera

800 ml vode

nekoliko kriški limuna

Šećer pare

Koraci pripreme

Prvo skuvati agdu, koja treba da kuva oko 5 minuta i ostaviti da se hladi.

Testo:
Umutiti puter sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom, dodati jaja, limunovu koricu. Potom dodamo C griz, C prašak za pecivo i na kraju brašno.

Brašno dodavati postepeno (kao i za sva ostala testa), jer različita brašna različito upijaju vlagu.

Od napravljenog testa praviti loptice, veličine oraha i ređati u pleh (praviti razmak, jer će narasti).

Kada sve složimo uzeti varjaču i drškom praviti udubljenja u sredini svake loptice. Po želji u svako udubljenje možemo staviti lešnik, parče oraha ili ostaviti prazno.

Peče se na 180 stepeni, oko 25 minuta, što je opet individualno za svaku rernu. Bitno je da ostanu svetli, tj. da blago porumene.

Kada ih izvadimo iz rerne prebacimo ih u posudu u kojoj će stajati i zalijemo prohlađenom agdom.

Ostaviti da dobro upiju sirup (nekoliko sati) i okretati da svaka strana dobro upije agdu, pa poslužiti.

Naši proizvodi

Šećer pare

Koraci pripreme

Prvo skuvati agdu, koja treba da kuva oko 5 minuta i ostaviti da se hladi.

Testo:
Umutiti puter sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom, dodati jaja, limunovu koricu. Potom dodamo C griz, C prašak za pecivo i na kraju brašno.

Brašno dodavati postepeno (kao i za sva ostala testa), jer različita brašna različito upijaju vlagu.

Od napravljenog testa praviti loptice, veličine oraha i ređati u pleh (praviti razmak, jer će narasti).

Kada sve složimo uzeti varjaču i drškom praviti udubljenja u sredini svake loptice. Po želji u svako udubljenje možemo staviti lešnik, parče oraha ili ostaviti prazno.

Peče se na 180 stepeni, oko 25 minuta, što je opet individualno za svaku rernu. Bitno je da ostanu svetli, tj. da blago porumene.

Kada ih izvadimo iz rerne prebacimo ih u posudu u kojoj će stajati i zalijemo prohlađenom agdom.

Ostaviti da dobro upiju sirup (nekoliko sati) i okretati da svaka strana dobro upije agdu, pa poslužiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept