burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Šarlota sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

6 jaja

120 g šećera

150 g brašna

3 kašike ulja

džem od jagoda

300 g C šlaga

2,5 dl kisele vode

5 kašika C prah šećera

1 kisela pavlaka

300 g jagoda zamrznutih ili svežih

nekoliko kapi ekstrata od jagoda

4-5 kašika šećera

1 C vanilin šećer

3-4 kašike C gustina

1 želatin

Šarlota sa jagodama

Koraci pripreme

Umutite belanca u šne, dodajte šećer, umutite šam, pa dodajte žumanca.

Kada postane penasto, dodajte ulje i na kraju lagano umešajte brašno.

Pecite koru u najvećem pravougaonom plehu (prekrivenog pek papirom), oko 20 min. na 180-200 stepeni.

Ispečenu koru odmah uvijte, zajedno sa pek papirom u rolat. Ohlađenu koru premažite džemom i ponovo urolajte i ostavite na stranu.

Za to vreme skuvajte 1 dl vode, šećer, jagode, ekstrat od jagoda i gustin rastvoren u 1 dl vode. Kada se stegne, sklonite sa vatre i ohladite.

Posebno umutite šlag sa kiselom vodom, prah šećerom i vanilom i na kraju lagano umešajte kiselu pavlaku.

Rolat isecite na tanje šnite i njima obložite po dnu i okolo, okruglu (ovalnu) činiju koju stre predhodno prekrili prozirnom folijom.

Sipajte polovinu šlaga, pa preko nanesite žele sa jagodama. Preko njih stavite ostatak šlaga i preko njega poređajte ostatak šnita rolata.

Ostavite da se dobro stegne nekoliko sati u frižideru. Nakon toga pažljivo prevrnite tortu na tacnu za služenje.

Preko premažite želatinom koji ste pripremili po uputstvu na kesici sa dodatkom soka od jagoda.

Naši proizvodi

Šarlota sa jagodama

Koraci pripreme

Umutite belanca u šne, dodajte šećer, umutite šam, pa dodajte žumanca.

Kada postane penasto, dodajte ulje i na kraju lagano umešajte brašno.

Pecite koru u najvećem pravougaonom plehu (prekrivenog pek papirom), oko 20 min. na 180-200 stepeni.

Ispečenu koru odmah uvijte, zajedno sa pek papirom u rolat. Ohlađenu koru premažite džemom i ponovo urolajte i ostavite na stranu.

Za to vreme skuvajte 1 dl vode, šećer, jagode, ekstrat od jagoda i gustin rastvoren u 1 dl vode. Kada se stegne, sklonite sa vatre i ohladite.

Posebno umutite šlag sa kiselom vodom, prah šećerom i vanilom i na kraju lagano umešajte kiselu pavlaku.

Rolat isecite na tanje šnite i njima obložite po dnu i okolo, okruglu (ovalnu) činiju koju stre predhodno prekrili prozirnom folijom.

Sipajte polovinu šlaga, pa preko nanesite žele sa jagodama. Preko njih stavite ostatak šlaga i preko njega poređajte ostatak šnita rolata.

Ostavite da se dobro stegne nekoliko sati u frižideru. Nakon toga pažljivo prevrnite tortu na tacnu za služenje.

Preko premažite želatinom koji ste pripremili po uputstvu na kesici sa dodatkom soka od jagoda.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept