0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6 jaja
120 g šećera
150 g brašna
3 kašike ulja
džem od jagoda
300 g C šlaga
2,5 dl kisele vode
5 kašika C prah šećera
1 kisela pavlaka
300 g jagoda zamrznutih ili svežih
nekoliko kapi ekstrata od jagoda
4-5 kašika šećera
1 C vanilin šećer
3-4 kašike C gustina
1 želatin
Umutite belanca u šne, dodajte šećer, umutite šam, pa dodajte žumanca.
Kada postane penasto, dodajte ulje i na kraju lagano umešajte brašno.
Pecite koru u najvećem pravougaonom plehu (prekrivenog pek papirom), oko 20 min. na 180-200 stepeni.
Ispečenu koru odmah uvijte, zajedno sa pek papirom u rolat. Ohlađenu koru premažite džemom i ponovo urolajte i ostavite na stranu.
Za to vreme skuvajte 1 dl vode, šećer, jagode, ekstrat od jagoda i gustin rastvoren u 1 dl vode. Kada se stegne, sklonite sa vatre i ohladite.
Posebno umutite šlag sa kiselom vodom, prah šećerom i vanilom i na kraju lagano umešajte kiselu pavlaku.
Rolat isecite na tanje šnite i njima obložite po dnu i okolo, okruglu (ovalnu) činiju koju stre predhodno prekrili prozirnom folijom.
Sipajte polovinu šlaga, pa preko nanesite žele sa jagodama. Preko njih stavite ostatak šlaga i preko njega poređajte ostatak šnita rolata.
Ostavite da se dobro stegne nekoliko sati u frižideru. Nakon toga pažljivo prevrnite tortu na tacnu za služenje.
Preko premažite želatinom koji ste pripremili po uputstvu na kesici sa dodatkom soka od jagoda.
Umutite belanca u šne, dodajte šećer, umutite šam, pa dodajte žumanca.
Kada postane penasto, dodajte ulje i na kraju lagano umešajte brašno.
Pecite koru u najvećem pravougaonom plehu (prekrivenog pek papirom), oko 20 min. na 180-200 stepeni.
Ispečenu koru odmah uvijte, zajedno sa pek papirom u rolat. Ohlađenu koru premažite džemom i ponovo urolajte i ostavite na stranu.
Za to vreme skuvajte 1 dl vode, šećer, jagode, ekstrat od jagoda i gustin rastvoren u 1 dl vode. Kada se stegne, sklonite sa vatre i ohladite.
Posebno umutite šlag sa kiselom vodom, prah šećerom i vanilom i na kraju lagano umešajte kiselu pavlaku.
Rolat isecite na tanje šnite i njima obložite po dnu i okolo, okruglu (ovalnu) činiju koju stre predhodno prekrili prozirnom folijom.
Sipajte polovinu šlaga, pa preko nanesite žele sa jagodama. Preko njih stavite ostatak šlaga i preko njega poređajte ostatak šnita rolata.
Ostavite da se dobro stegne nekoliko sati u frižideru. Nakon toga pažljivo prevrnite tortu na tacnu za služenje.
Preko premažite želatinom koji ste pripremili po uputstvu na kesici sa dodatkom soka od jagoda.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.