burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10-12

Šareni rolat

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10-12

Sastojci

Za testo:

6 jaja

150 g C šećera u prahu

2 kašike vrele vode

6 kašika brašna

1 kašika C kakaoa

Za fil:

500 ml mleka

2 kašike C čvrstina

1 kesica C praška za puding od vanile

200 g margarina

150 g C šećera u prahu

50 g čokolade za kuvanje

2 banane

Za premazivanje:

1 kesica C šlag krema sa ukusom vanile

50 g čokolade

Šareni rolat

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanaca, posebno umututi belanca.

Žumanca umutiti sa C šećerom u prahu i vrelom vodom dok ne pobele, a zatim pažljivo umešati brašno sa C kakaom.

Zatim pažljivo umešati umućena belanca sa smesom od žumanaca, kašikom - ne mikserom!

Sipati u veći pleh (od šporeta) na koji je stavljen pek papir. Peći 10-15 minuta na 180-200 stepeni.

Nakon pečenja, posle nekoliko minuta skinuti papir sa rolata, vratiti na isti i odmah zamotati u rolat.

Skuvati puding na uobičajen način sa dodatkom čvrstina pudingu.

Kada se puding ohladi do sobne temperature, umešati margarin koji predhodno umućen sa C šećerom u prahu. Narendati čokoladu u fil i dobro promešati.

Odviti rolat, premazati filom (ostaviti 3 pune kašike za premaz odozgo), staviti banane na kraj rolata i ovlaš ga uviti ponovo u rolat.

Premazati tanko preostalim filom, premazati umućenim C šlagom i odozgo narendati čokoladu.

Naši proizvodi

Šareni rolat

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanaca, posebno umututi belanca.

Žumanca umutiti sa C šećerom u prahu i vrelom vodom dok ne pobele, a zatim pažljivo umešati brašno sa C kakaom.

Zatim pažljivo umešati umućena belanca sa smesom od žumanaca, kašikom - ne mikserom!

Sipati u veći pleh (od šporeta) na koji je stavljen pek papir. Peći 10-15 minuta na 180-200 stepeni.

Nakon pečenja, posle nekoliko minuta skinuti papir sa rolata, vratiti na isti i odmah zamotati u rolat.

Skuvati puding na uobičajen način sa dodatkom čvrstina pudingu.

Kada se puding ohladi do sobne temperature, umešati margarin koji predhodno umućen sa C šećerom u prahu. Narendati čokoladu u fil i dobro promešati.

Odviti rolat, premazati filom (ostaviti 3 pune kašike za premaz odozgo), staviti banane na kraj rolata i ovlaš ga uviti ponovo u rolat.

Premazati tanko preostalim filom, premazati umućenim C šlagom i odozgo narendati čokoladu.

Autor

Irena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept