burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija18

Rum štangle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
18

Sastojci

8 jaja

8 kašika brašna

8 kašika šećera

C vanilin šećer

300 g šećera

po želji seckani orasi, lešnici...flašica ruma

2-3 štanglice čokolade

200 g C prah šećer

Rum štangle

Koraci pripreme

1. Patišpanj: 5 celih jaja, umutiti sa 5 kašika šećera i 5 kašika brašna. Ispeći ga.

2. Patišpanj: 3 cela jaja umutiti sa 3 kašike šećera i 3 kašike brašna, ispeći malo reš.

Drugi reš patišpanj, izlomiti i ubaciti u 300 g ušpinovanog šećera, dodati čokoladu, orahe, rum.

Prvi patišpanj iseći na pola po širini, naprskati sokom po ukusu, filovati ga masom od drugog izlomljenog patišpanja, pa poklopiti sa drugom polovinom patišpanja.

Kada se kolač dobro ohladi, preliti ga fondanom od 200 g C prah šećera sa 4 kašike mlake vode ili mleka.

Naši proizvodi

Rum štangle

Koraci pripreme

1. Patišpanj: 5 celih jaja, umutiti sa 5 kašika šećera i 5 kašika brašna. Ispeći ga.

2. Patišpanj: 3 cela jaja umutiti sa 3 kašike šećera i 3 kašike brašna, ispeći malo reš.

Drugi reš patišpanj, izlomiti i ubaciti u 300 g ušpinovanog šećera, dodati čokoladu, orahe, rum.

Prvi patišpanj iseći na pola po širini, naprskati sokom po ukusu, filovati ga masom od drugog izlomljenog patišpanja, pa poklopiti sa drugom polovinom patišpanja.

Kada se kolač dobro ohladi, preliti ga fondanom od 200 g C prah šećera sa 4 kašike mlake vode ili mleka.

Autor

Vanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept