burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40 štanglica

Rozen štangle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40 štanglica

Sastojci

1 pakovanje rozen korica

Za fil:

3 kesice C pudinga sa ukusom vanilina

750 ml mleka

6 kašika C šećera u prahu

2 kesice C vanilin šećera

100 g C šlag krema sa ukusom vanile

300 g mlevenih oraha

100 g mlevenog keksa

Za glazuru:

250 g C šećera u prahu

2 kašike vruće vode

3-4 kapi ekstrata od jagode ili crvene boje

1 kašičica ulja

3-4 kapi limunovog soka

Rozen štangle

Koraci pripreme

Prvo pripremiti fil. U odgovarajuću posudu sipati veći deo mleka, šećer, C vanilin šećer i staviti na ringlu da se zagreva. U ostatak mleka dodajte C prah od pudinga i rastvorite ga, treba da bude bez grudvica.

Sipajte rastvoren puding u ugrejano mleko i mešajte žicom da se skuva. Biće jako gust ali tako treba. Skuvani puding preručite u drugu posudu da bi se pre ohladio, ali ga pokrijte providnom folijom da se ne bi hvatala korica. Možete puding da ostavite u istoj posudi u kojoj se kuvao, a moja preporuka je da ga preručite.

Posebno umutite C šlag krem prema uputstvu sa kesice i kada se puding ohladi sve pomešajte u kompaktnu kremu.

Sada umešajte mlevene orahe i keks. Krem ne sme da bude suv, pa zato dozirajte orahe i keks.

Ovim kremom mažite korice koje stavite na tacnu ili dasku.

Kada završite filovanje pokrijte sve providnom folijom i stavite preko dasku ili neku knjigu, težine do 1 kg i odložite na hladno mesto.

Sutradan napravite šećernu glazuru.

U činiji pomešajte sve navedene sastojke, a boju dozirajte po vašem ukusu. Sve mutite žicom dok masa ne pobeli i postane glatka da se lepo razmazuje. Ako vam se učini da je smesa retka, dodajte još šećera.

Nafilovane korice oslobodite folije i prelijte glazurom od šećera ili kao što sam ja prvo isekla štangle, pa onda svaku posebno prelivala glazurom od šećera.

Ponovo ostavite na hladnom par sati da se glazura stegne.

Naši proizvodi

Rozen štangle

Koraci pripreme

Prvo pripremiti fil. U odgovarajuću posudu sipati veći deo mleka, šećer, C vanilin šećer i staviti na ringlu da se zagreva. U ostatak mleka dodajte C prah od pudinga i rastvorite ga, treba da bude bez grudvica.

Sipajte rastvoren puding u ugrejano mleko i mešajte žicom da se skuva. Biće jako gust ali tako treba. Skuvani puding preručite u drugu posudu da bi se pre ohladio, ali ga pokrijte providnom folijom da se ne bi hvatala korica. Možete puding da ostavite u istoj posudi u kojoj se kuvao, a moja preporuka je da ga preručite.

Posebno umutite C šlag krem prema uputstvu sa kesice i kada se puding ohladi sve pomešajte u kompaktnu kremu.

Sada umešajte mlevene orahe i keks. Krem ne sme da bude suv, pa zato dozirajte orahe i keks.

Ovim kremom mažite korice koje stavite na tacnu ili dasku.

Kada završite filovanje pokrijte sve providnom folijom i stavite preko dasku ili neku knjigu, težine do 1 kg i odložite na hladno mesto.

Sutradan napravite šećernu glazuru.

U činiji pomešajte sve navedene sastojke, a boju dozirajte po vašem ukusu. Sve mutite žicom dok masa ne pobeli i postane glatka da se lepo razmazuje. Ako vam se učini da je smesa retka, dodajte još šećera.

Nafilovane korice oslobodite folije i prelijte glazurom od šećera ili kao što sam ja prvo isekla štangle, pa onda svaku posebno prelivala glazurom od šećera.

Ponovo ostavite na hladnom par sati da se glazura stegne.

Autor

blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept