burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Rolovana pita sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

oko 400 g brašna

1 dl mleka

1 dl vode

1 dl jogurta

2 kašike ulja

1 jaje

1 kašika C suvog kvasca

1/2 kesice C praška za pecivo

3 kašike šećera

1/2 kašičice soli

oko 300 g višanja

po potrebi C prah šećera

1 kesica C vanilin šećera

ulje

Rolovana pita sa višnjama

Koraci pripreme

U posudu za mešenje testa stavite brašno, a zatim dodajte i sve ostale sastojke, pa umesite testo (ja u početku koristim mikser sa dodatkom za testo), a onda preručim testo na radnu površinu i rukama ga još dodatno umesim. Ostavite testo u frižider oko 1 sat.

U jedan sud stavite višnje bez koštica i ukoliko želite pospite ih šećerom (ja ovog puta nisam). Neka malo odstoje a onda ih dobro ocedite od soka koje su pustile.

Uzmite malo testa i na pobrašnjenom radnom delu oklagijom razvucite jednu tanku koru u obliku pravougaonika.

Duž ivice kore poređajte višnje i urolajte samo toliko koliko da se višnje prekriju.

Sada celom dužinom urolane kore isecite od ostatka testa i pažljivo prenesite na uljem podmazanu okruglu tepsiju u sredinu, praveći oblik puža.

Nastavite isti postupak dok ne iskoristite celu razvučenu koru. Svaku rolnicu nastavljajte na predhodnu rolnicu u tepsiji.

Kada iskoristite prvu koru uzmite još testa i ponovite postupak, sve dok se ne popuni tepsija.

Ovako složenu pitu pecite u zagrejanoj rerni na 230-250 stepeni (zavisno od rerne), dok ne porumeni.

Gotovu pitu izvadite iz rerne, malo prohladite i pospite C prah šećerom zamirisanim vanilom.

Naši proizvodi

Rolovana pita sa višnjama

Koraci pripreme

U posudu za mešenje testa stavite brašno, a zatim dodajte i sve ostale sastojke, pa umesite testo (ja u početku koristim mikser sa dodatkom za testo), a onda preručim testo na radnu površinu i rukama ga još dodatno umesim. Ostavite testo u frižider oko 1 sat.

U jedan sud stavite višnje bez koštica i ukoliko želite pospite ih šećerom (ja ovog puta nisam). Neka malo odstoje a onda ih dobro ocedite od soka koje su pustile.

Uzmite malo testa i na pobrašnjenom radnom delu oklagijom razvucite jednu tanku koru u obliku pravougaonika.

Duž ivice kore poređajte višnje i urolajte samo toliko koliko da se višnje prekriju.

Sada celom dužinom urolane kore isecite od ostatka testa i pažljivo prenesite na uljem podmazanu okruglu tepsiju u sredinu, praveći oblik puža.

Nastavite isti postupak dok ne iskoristite celu razvučenu koru. Svaku rolnicu nastavljajte na predhodnu rolnicu u tepsiji.

Kada iskoristite prvu koru uzmite još testa i ponovite postupak, sve dok se ne popuni tepsija.

Ovako složenu pitu pecite u zagrejanoj rerni na 230-250 stepeni (zavisno od rerne), dok ne porumeni.

Gotovu pitu izvadite iz rerne, malo prohladite i pospite C prah šećerom zamirisanim vanilom.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept