burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Rolat sa kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

Za tamnu smesu:

250 g mlevenog keksa

100 g C Šećera u prahu

1 kesica C Vanilin šećera

1 kašika C Kakao praha

100-125 ml tople domaće kafe

Za svetlu smesu:

100 g omekšalog maslaca ili margarina

100 g C Šećera u prahu

60 g C Kokosovog brašna

Za oblikovanje rolata:

20-30 g C kokosovog brašna

Rolat sa kokosom

Koraci pripreme

Za tamniju smesu, u posudi za mešanje sjedinite sve suve sastojke. Postepeno sipajte kafu sjedinite sve sastojke.

Bitno je da se sastojci dobro sjedine kako rolat ne bi pucao prilikom uvijanja.

Uzmite kesu za zamrzivač od 3l, stavite smesu unutra, malo rasporedite rukama, a onda izravnajte oklagijom kako biste dobili ravnu koru.

Za svetlu smesu umutite maslac/margarin sa šećerom, dodajte kokos i izmešajte.

Isecite gornji deo kese i skinite ga. Preko kore od keksa premažite svetlu smesu.

Stavite deo kese (koji ste skinuli pre nego što ste namazali svetlu smesu) i poravnajte oklagijom.

Skinite gornji deo kese i uvijte rolat. Uvijajte ga pažljivo kako ne bi pucao.

Radnu površinu pospite sa 2-3 kašike kokosa, stavite rolat i uvaljajte ga u kokos.

Upakujte ga u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati.

Isecite ga i poslužite.

Naši proizvodi

Rolat sa kokosom

Koraci pripreme

Za tamniju smesu, u posudi za mešanje sjedinite sve suve sastojke. Postepeno sipajte kafu sjedinite sve sastojke.

Bitno je da se sastojci dobro sjedine kako rolat ne bi pucao prilikom uvijanja.

Uzmite kesu za zamrzivač od 3l, stavite smesu unutra, malo rasporedite rukama, a onda izravnajte oklagijom kako biste dobili ravnu koru.

Za svetlu smesu umutite maslac/margarin sa šećerom, dodajte kokos i izmešajte.

Isecite gornji deo kese i skinite ga. Preko kore od keksa premažite svetlu smesu.

Stavite deo kese (koji ste skinuli pre nego što ste namazali svetlu smesu) i poravnajte oklagijom.

Skinite gornji deo kese i uvijte rolat. Uvijajte ga pažljivo kako ne bi pucao.

Radnu površinu pospite sa 2-3 kašike kokosa, stavite rolat i uvaljajte ga u kokos.

Upakujte ga u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati.

Isecite ga i poslužite.

Autor

blog Domaćica za vas

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept