0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Zahteva određeno umeće
10
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10
250 g mlevenog keksa
100 g C Šećera u prahu
1 kesica C Vanilin šećera
1 kašika C Kakao praha
100-125 ml tople domaće kafe
100 g omekšalog maslaca ili margarina
100 g C Šećera u prahu
60 g C Kokosovog brašna
20-30 g C kokosovog brašna
Za tamniju smesu, u posudi za mešanje sjedinite sve suve sastojke. Postepeno sipajte kafu sjedinite sve sastojke.
Bitno je da se sastojci dobro sjedine kako rolat ne bi pucao prilikom uvijanja.
Uzmite kesu za zamrzivač od 3l, stavite smesu unutra, malo rasporedite rukama, a onda izravnajte oklagijom kako biste dobili ravnu koru.
Za svetlu smesu umutite maslac/margarin sa šećerom, dodajte kokos i izmešajte.
Isecite gornji deo kese i skinite ga. Preko kore od keksa premažite svetlu smesu.
Stavite deo kese (koji ste skinuli pre nego što ste namazali svetlu smesu) i poravnajte oklagijom.
Skinite gornji deo kese i uvijte rolat. Uvijajte ga pažljivo kako ne bi pucao.
Radnu površinu pospite sa 2-3 kašike kokosa, stavite rolat i uvaljajte ga u kokos.
Upakujte ga u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati.
Isecite ga i poslužite.
Za tamniju smesu, u posudi za mešanje sjedinite sve suve sastojke. Postepeno sipajte kafu sjedinite sve sastojke.
Bitno je da se sastojci dobro sjedine kako rolat ne bi pucao prilikom uvijanja.
Uzmite kesu za zamrzivač od 3l, stavite smesu unutra, malo rasporedite rukama, a onda izravnajte oklagijom kako biste dobili ravnu koru.
Za svetlu smesu umutite maslac/margarin sa šećerom, dodajte kokos i izmešajte.
Isecite gornji deo kese i skinite ga. Preko kore od keksa premažite svetlu smesu.
Stavite deo kese (koji ste skinuli pre nego što ste namazali svetlu smesu) i poravnajte oklagijom.
Skinite gornji deo kese i uvijte rolat. Uvijajte ga pažljivo kako ne bi pucao.
Radnu površinu pospite sa 2-3 kašike kokosa, stavite rolat i uvaljajte ga u kokos.
Upakujte ga u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati.
Isecite ga i poslužite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.