burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15-20 parčića

Rolat sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15-20 parčića

Sastojci

3 paketa piškota

500 g jagoda

300 ml mleka (za umakanje)

400 ml kisele pavlake

500 ml slatke pavlake

3 kašike C Šećera u prahu

3 kesice C Vanilin šećera

120 g C Šlag krema belog

250 ml mleka (za šlag krem)

pistaći za dekoraciju

Rolat sa jagodama

Koraci pripreme

Umutiti kiselu i slatku pavlaku i dodati šećer u prahu i vanilin šećer.

Oko 200 g jagoda iseći na sitne kockice i umešati u fil.

Na streč foliju poređati u tri reda piskote prethodno umočene u mleko (oko 300 ml mleka je potrebno za 3 paketa piskota).

Preko toga premazati fil, pa od gore poređati oko 200g krupno sečenih jagoda.

Ostaviti tako sat vremena sa piskote omekšaju.

Potom urolati kolač da se dobije rolat (duža strana se mota).

Ostaviti na još sat vremena u frižider da se stegne, pa premazati šlag kremom umućenim sa 250 ml mleka.

Ukrasiti preostalim jagodama i pistaćima.

Naši proizvodi

Rolat sa jagodama

Koraci pripreme

Umutiti kiselu i slatku pavlaku i dodati šećer u prahu i vanilin šećer.

Oko 200 g jagoda iseći na sitne kockice i umešati u fil.

Na streč foliju poređati u tri reda piskote prethodno umočene u mleko (oko 300 ml mleka je potrebno za 3 paketa piskota).

Preko toga premazati fil, pa od gore poređati oko 200g krupno sečenih jagoda.

Ostaviti tako sat vremena sa piskote omekšaju.

Potom urolati kolač da se dobije rolat (duža strana se mota).

Ostaviti na još sat vremena u frižider da se stegne, pa premazati šlag kremom umućenim sa 250 ml mleka.

Ukrasiti preostalim jagodama i pistaćima.

Autor

food blog Miss Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept