0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
25
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
25
36 tankih kora za pitu (oko 800 g)
300 g mlevenih oraha
100 g suvog grožđa
3 jaja
3 supene kašike C šećera u prahu
3 supene kašike brašna
1 šoljica vode
1 šoljica ulja
1 kesica C praška za pecivo
par kašika ulja za premazivanje kora
1 kg šećera
1,3 l vode
3 kesice C vanilin šećera
Za fil umutiti mikserom 3 jaja, 3 supenih kašika C šećera u prahu, 1 šoljicu vode, 1 šoljicu ulja, 3 kašike brašna, 300 g mlevenih oraha, 100 g suvog grožđa, 1 kesica C praška za pecivo.
Potrebno je izdvojiti za 9 rolata po 4 kore.
Uzeti 1 koru, premazati uljem, zatim staviti drugu pa premazati uljem, tako i treću, a kada stavite četvrtu koru onda na kraj staviti fil i uvijati kao rolat da fil bude u sredini.
Ređati u pleh od elektricnog šporeta. Tako svih 9 rolata. Zatim sve premazati tako naređeno sa vrlo malo ulja i iseći baklave na željene veličine, peći.
Uporedo kuvati sirup od 1 kg šećera, 1,3 l vode da vri oko 7 minuta, zatim skloniti pa dodati 3 kesice C vanilin šećera i po želji nekoliko krugova limuna.
Pečeno preliti skuvanim sirupom. Jedno treba biti, hladno a jedno vruće.
Ako se baklava ohladila onda neka sirup bude vruć ili obrnuto.
Za fil umutiti mikserom 3 jaja, 3 supenih kašika C šećera u prahu, 1 šoljicu vode, 1 šoljicu ulja, 3 kašike brašna, 300 g mlevenih oraha, 100 g suvog grožđa, 1 kesica C praška za pecivo.
Potrebno je izdvojiti za 9 rolata po 4 kore.
Uzeti 1 koru, premazati uljem, zatim staviti drugu pa premazati uljem, tako i treću, a kada stavite četvrtu koru onda na kraj staviti fil i uvijati kao rolat da fil bude u sredini.
Ređati u pleh od elektricnog šporeta. Tako svih 9 rolata. Zatim sve premazati tako naređeno sa vrlo malo ulja i iseći baklave na željene veličine, peći.
Uporedo kuvati sirup od 1 kg šećera, 1,3 l vode da vri oko 7 minuta, zatim skloniti pa dodati 3 kesice C vanilin šećera i po želji nekoliko krugova limuna.
Pečeno preliti skuvanim sirupom. Jedno treba biti, hladno a jedno vruće.
Ako se baklava ohladila onda neka sirup bude vruć ili obrnuto.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.