burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Rol baklava

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

36 tankih kora za pitu (oko 800 g)

300 g mlevenih oraha

100 g suvog grožđa

3 jaja

3 supene kašike C šećera u prahu

3 supene kašike brašna

1 šoljica vode

1 šoljica ulja

1 kesica C praška za pecivo

par kašika ulja za premazivanje kora

Za preliv:

1 kg šećera

1,3 l vode

3 kesice C vanilin šećera

Rol baklava

Koraci pripreme

Za fil umutiti mikserom 3 jaja, 3 supenih kašika C šećera u prahu, 1 šoljicu vode, 1 šoljicu ulja, 3 kašike brašna, 300 g mlevenih oraha, 100 g suvog grožđa, 1 kesica C praška za pecivo.

Potrebno je izdvojiti za 9 rolata po 4 kore.

Uzeti 1 koru, premazati uljem, zatim staviti drugu pa premazati uljem, tako i treću, a kada stavite četvrtu koru onda na kraj staviti fil i uvijati kao rolat da fil bude u sredini.

Ređati u pleh od elektricnog šporeta. Tako svih 9 rolata. Zatim sve premazati tako naređeno sa vrlo malo ulja i iseći baklave na željene veličine, peći.

Uporedo kuvati sirup od 1 kg šećera, 1,3 l vode da vri oko 7 minuta, zatim skloniti pa dodati 3 kesice C vanilin šećera i po želji nekoliko krugova limuna.

Pečeno preliti skuvanim sirupom. Jedno treba biti, hladno a jedno vruće.

Ako se baklava ohladila onda neka sirup bude vruć ili obrnuto.

Naši proizvodi

Rol baklava

Koraci pripreme

Za fil umutiti mikserom 3 jaja, 3 supenih kašika C šećera u prahu, 1 šoljicu vode, 1 šoljicu ulja, 3 kašike brašna, 300 g mlevenih oraha, 100 g suvog grožđa, 1 kesica C praška za pecivo.

Potrebno je izdvojiti za 9 rolata po 4 kore.

Uzeti 1 koru, premazati uljem, zatim staviti drugu pa premazati uljem, tako i treću, a kada stavite četvrtu koru onda na kraj staviti fil i uvijati kao rolat da fil bude u sredini.

Ređati u pleh od elektricnog šporeta. Tako svih 9 rolata. Zatim sve premazati tako naređeno sa vrlo malo ulja i iseći baklave na željene veličine, peći.

Uporedo kuvati sirup od 1 kg šećera, 1,3 l vode da vri oko 7 minuta, zatim skloniti pa dodati 3 kesice C vanilin šećera i po želji nekoliko krugova limuna.

Pečeno preliti skuvanim sirupom. Jedno treba biti, hladno a jedno vruće.

Ako se baklava ohladila onda neka sirup bude vruć ili obrnuto.

Autor

Miljojka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept