0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
5 belanaca
5 kašika šećera
2 kašike brašna
100 g C kokosovog brašna
1 kašičica C praška za pecivo
300 ml mleka
5 žumanaca
7 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
2 kašike brašna
3 kašike C čvrstina
500 ml mleka
250 g maslaca ili margarina
100 g C prah šećera
400 g jagoda
200 g šećera
2 kesice C pudinga od jagoda
300 ml vode
100 g C šlaga
200 ml mleka ili vode
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, umešati brašno, C kokos brašno i C prašak za pecivo.
Usuti u pleh (25x35cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
Pečenu koru izvaditi, skloniti papir, pa je vratiti u pleh. Vruću koru preliti hladnim mlekom.
Umutiti žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom, dodati malo mleka, C čvrstin i brašno. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne.
Dobro ohladiti na sobnoj temperaturi i pomešati sa maslacem ili margarinom umućenim sa C šećerom u prahu.
Jagode izmiksati (da ostanu sitni komadi).
Kuvati ih sa šećerom oko 5 minuta, pa dodati 250 ml vode i kuvati dok ne provri.
C Puding razmutiti se 50 ml vode, usuti u jagode i kuvati da se zgusne. Sipati preko kore i ostaviti da se dobro ohladi.
Preko ohlađenog pudinga staviti žuti fil, pa C šlag umućen sa mlekom ili vodom.
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, umešati brašno, C kokos brašno i C prašak za pecivo.
Usuti u pleh (25x35cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
Pečenu koru izvaditi, skloniti papir, pa je vratiti u pleh. Vruću koru preliti hladnim mlekom.
Umutiti žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom, dodati malo mleka, C čvrstin i brašno. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne.
Dobro ohladiti na sobnoj temperaturi i pomešati sa maslacem ili margarinom umućenim sa C šećerom u prahu.
Jagode izmiksati (da ostanu sitni komadi).
Kuvati ih sa šećerom oko 5 minuta, pa dodati 250 ml vode i kuvati dok ne provri.
C Puding razmutiti se 50 ml vode, usuti u jagode i kuvati da se zgusne. Sipati preko kore i ostaviti da se dobro ohladi.
Preko ohlađenog pudinga staviti žuti fil, pa C šlag umućen sa mlekom ili vodom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.