burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija5

Rafaelo kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
5

Sastojci

Bela kora:

5 belanaca

4 kašike brašna

100 g šećera

100 g C kokosa

1/2 kesice C praška za pecivo

Tamna kora:

5 belanaca

4 kašike brašna

100 g šećera

100 g mlevenih oraha

1/2 kesice C praška za pecivo

Za krem:

10 žumanca

100 g C šećera u prahu

2 C vanilin šećera

700 ml mleka

3 C pudinga od vanile

200 g maslaca

150 g C šećera u prahu

Rafaelo kocke

Koraci pripreme

1 kora:
Umutiti čvrsto 5 belanaca, dodati 100 g šećera i mutiti. Dodati 100 g C kokosa, 4 kašike brašna i 1/2 kesice C praška za pecivo. Izmešati varjačom i sipati u pleh srednje veličine obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni 20 minuta.

2 kora:
Mutiti istim redom kao prvu, dodati šećer, orahe, brašno i 1/2 kesice C praška za pecivo. Takođe peći na 200 stepeni 20 minuta.

Krem:
Umutiti 10 žumanaca sa 100 g C šećera u prahu, 2 C vanilin šećera, u posudu sipati 3 C vanilin pudinga, odvojiti od 700 ml mleka 150 ml i razmutiti C puding, dodati žumanicima i mutiti da nema grudvica.

Staviti ostatak mleka da provri i smanjiti šporet i uz mešanje konstantno dodavati žumanca i puding.

Fil se kuva 4-5 min uz lagano mešanje ... ostaviti fil da se ohladi.

Posebno umutiti 200 g maslaca i 150 g C šećera u prahu, dodati ohlađen fil i uz mućenje napraviti finu glatku kremu.

Filovati: kora bela, fil, kora tamna, fil i na kraju 300 g C krem šlaga.

Naši proizvodi

Rafaelo kocke

Koraci pripreme

1 kora:
Umutiti čvrsto 5 belanaca, dodati 100 g šećera i mutiti. Dodati 100 g C kokosa, 4 kašike brašna i 1/2 kesice C praška za pecivo. Izmešati varjačom i sipati u pleh srednje veličine obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni 20 minuta.

2 kora:
Mutiti istim redom kao prvu, dodati šećer, orahe, brašno i 1/2 kesice C praška za pecivo. Takođe peći na 200 stepeni 20 minuta.

Krem:
Umutiti 10 žumanaca sa 100 g C šećera u prahu, 2 C vanilin šećera, u posudu sipati 3 C vanilin pudinga, odvojiti od 700 ml mleka 150 ml i razmutiti C puding, dodati žumanicima i mutiti da nema grudvica.

Staviti ostatak mleka da provri i smanjiti šporet i uz mešanje konstantno dodavati žumanca i puding.

Fil se kuva 4-5 min uz lagano mešanje ... ostaviti fil da se ohladi.

Posebno umutiti 200 g maslaca i 150 g C šećera u prahu, dodati ohlađen fil i uz mućenje napraviti finu glatku kremu.

Filovati: kora bela, fil, kora tamna, fil i na kraju 300 g C krem šlaga.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept