0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
4 jaja
220 g + 2-3 kašike C šećera u prahu
200 g C šlaga
200 g jagoda
150 ml kisele vode
Umutiti dobro 4 belanaca, zatim dodati 220 g prah šećera C , 3-4 kapi limuna i mutiti dok se ne otopi šećer.
Dodati 1 kasiku C čvrstina i sušiti na 160"C oko 30 min.
Koru izvaditi i preokrenuti na pek papir posut C prah šećerom i ostaviti da se ohladi.
U međuvremenu umutiti 200 g C šlaga sa 150 ml kisele vode.
Šlagom premazati koru, naređati iseckane jagode i uz pomoć pek papira pažljivo umotati rolat. Preko ukrasiti šlagom.
Umutiti dobro 4 belanaca, zatim dodati 220 g prah šećera C , 3-4 kapi limuna i mutiti dok se ne otopi šećer.
Dodati 1 kasiku C čvrstina i sušiti na 160"C oko 30 min.
Koru izvaditi i preokrenuti na pek papir posut C prah šećerom i ostaviti da se ohladi.
U međuvremenu umutiti 200 g C šlaga sa 150 ml kisele vode.
Šlagom premazati koru, naređati iseckane jagode i uz pomoć pek papira pažljivo umotati rolat. Preko ukrasiti šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.