burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Puslica rolat od malina

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kora:

4 belanca

200 g šećera

1 kašičica kukuruznog brašna

1 kašičica sirćeta ili limuna

Fil:

200 g bele čokolade

200 ml slatke pavlake

1 kašičica ekstrakta vanile

150 g malina

Preliv:

sok od 1/2 limuna

100 g malina

1,5 kašika C šećera u prahu

Puslica rolat od malina

Koraci pripreme

Rernu zagrejati na 160 C. Pečene lešnike iseckati grubo, umutiti belanca, dodati šećer, kukuruzno brašno i sirće.

Na kraju umešati lešnik, obložiti pleh papirom za pečenje, namazati uljem i izručiti smesu.

Peći 18-20 minuta dok ne postane meka i elastična. Ostaviti da odstoji 5 min i premazati filom.

Belu čokoladu rastopiti na pari i dodati u umućenu slatku pavlaku, dodati vanilu, nafilovati i posuti malinama, urolati.

Prilikom služenja preliti sorbetom od malina.

Sorbe:
U blenderu umutiti šećer, limun i maline, procediti kroz cediljku i preliti preko serviranog kolača.

Naši proizvodi

Puslica rolat od malina

Koraci pripreme

Rernu zagrejati na 160 C. Pečene lešnike iseckati grubo, umutiti belanca, dodati šećer, kukuruzno brašno i sirće.

Na kraju umešati lešnik, obložiti pleh papirom za pečenje, namazati uljem i izručiti smesu.

Peći 18-20 minuta dok ne postane meka i elastična. Ostaviti da odstoji 5 min i premazati filom.

Belu čokoladu rastopiti na pari i dodati u umućenu slatku pavlaku, dodati vanilu, nafilovati i posuti malinama, urolati.

Prilikom služenja preliti sorbetom od malina.

Sorbe:
U blenderu umutiti šećer, limun i maline, procediti kroz cediljku i preliti preko serviranog kolača.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept