0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4 belanca
200 g šećera
1 kašičica kukuruznog brašna
1 kašičica sirćeta ili limuna
200 g bele čokolade
200 ml slatke pavlake
1 kašičica ekstrakta vanile
150 g malina
sok od 1/2 limuna
100 g malina
1,5 kašika C šećera u prahu
Rernu zagrejati na 160 C. Pečene lešnike iseckati grubo, umutiti belanca, dodati šećer, kukuruzno brašno i sirće.
Na kraju umešati lešnik, obložiti pleh papirom za pečenje, namazati uljem i izručiti smesu.
Peći 18-20 minuta dok ne postane meka i elastična. Ostaviti da odstoji 5 min i premazati filom.
Belu čokoladu rastopiti na pari i dodati u umućenu slatku pavlaku, dodati vanilu, nafilovati i posuti malinama, urolati.
Prilikom služenja preliti sorbetom od malina.
Sorbe:
U blenderu umutiti šećer, limun i maline, procediti kroz cediljku i preliti preko serviranog kolača.
Rernu zagrejati na 160 C. Pečene lešnike iseckati grubo, umutiti belanca, dodati šećer, kukuruzno brašno i sirće.
Na kraju umešati lešnik, obložiti pleh papirom za pečenje, namazati uljem i izručiti smesu.
Peći 18-20 minuta dok ne postane meka i elastična. Ostaviti da odstoji 5 min i premazati filom.
Belu čokoladu rastopiti na pari i dodati u umućenu slatku pavlaku, dodati vanilu, nafilovati i posuti malinama, urolati.
Prilikom služenja preliti sorbetom od malina.
Sorbe:
U blenderu umutiti šećer, limun i maline, procediti kroz cediljku i preliti preko serviranog kolača.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.