0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
20-25 komada
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20-25 komada
2 čaše od kiselog mleka vode
2 čaše brašna
1 čaša ulja
6 jaja
1 C šlag krem od vanile
600 ml mleka
4 kašike C šećera u prahu
1 C puding od vanile
1 komadić margarina
3 C vanilina šećera
Skuvati C puding po uputstvu sa kesice, pa dodati komadić margarina, 3 kašike C šećera u prahu i 2 C vanilina šećera. Povremeno mešati da se ne uhvati korica.
Ulupati C šlag krem od vanile i spojiti sa pudingom. Ostaviti da se ohladi.
1 čašu ulja i 2 čaše vode staviti da proključa. Skinuti sa šporeta pa sipati 2 čaše brašna. Energično izmešati pa vratiti na ringlu, kratko prokuvati mešajući. Odmah zatim, u testo dodavati jedno po jedno jaje, mešajući varjačom da se dobije glatko testo.
Vaditi loptice veličine većeg oraha na pleh obložen peki papirom, pa peći u zagrejanoj rerni na 200 C. Rernu ne otvarati dok se peku krofne (oko 30 min).
Kad porumene, ohladiti, preseći krofne horizontalno i puniti kremom.
Na kraju po površini posuti mešavinom C šećera u prahu i C vanilinog šećera.
Skuvati C puding po uputstvu sa kesice, pa dodati komadić margarina, 3 kašike C šećera u prahu i 2 C vanilina šećera. Povremeno mešati da se ne uhvati korica.
Ulupati C šlag krem od vanile i spojiti sa pudingom. Ostaviti da se ohladi.
1 čašu ulja i 2 čaše vode staviti da proključa. Skinuti sa šporeta pa sipati 2 čaše brašna. Energično izmešati pa vratiti na ringlu, kratko prokuvati mešajući. Odmah zatim, u testo dodavati jedno po jedno jaje, mešajući varjačom da se dobije glatko testo.
Vaditi loptice veličine većeg oraha na pleh obložen peki papirom, pa peći u zagrejanoj rerni na 200 C. Rernu ne otvarati dok se peku krofne (oko 30 min).
Kad porumene, ohladiti, preseći krofne horizontalno i puniti kremom.
Na kraju po površini posuti mešavinom C šećera u prahu i C vanilinog šećera.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.