burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20-25 komada

Princes krofne baka Natalije

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20-25 komada

Sastojci

2 čaše od kiselog mleka vode

2 čaše brašna

1 čaša ulja

6 jaja

1 C šlag krem od vanile

600 ml mleka

4 kašike C šećera u prahu

1 C puding od vanile

1 komadić margarina

3 C vanilina šećera

Princes krofne baka Natalije

Koraci pripreme

Skuvati C puding po uputstvu sa kesice, pa dodati komadić margarina, 3 kašike C šećera u prahu i 2 C vanilina šećera. Povremeno mešati da se ne uhvati korica.

Ulupati C šlag krem od vanile i spojiti sa pudingom. Ostaviti da se ohladi.

1 čašu ulja i 2 čaše vode staviti da proključa. Skinuti sa šporeta pa sipati 2 čaše brašna. Energično izmešati pa vratiti na ringlu, kratko prokuvati mešajući. Odmah zatim, u testo dodavati jedno po jedno jaje, mešajući varjačom da se dobije glatko testo.

Vaditi loptice veličine većeg oraha na pleh obložen peki papirom, pa peći u zagrejanoj rerni na 200 C. Rernu ne otvarati dok se peku krofne (oko 30 min).

Kad porumene, ohladiti, preseći krofne horizontalno i puniti kremom.

Na kraju po površini posuti mešavinom C šećera u prahu i C vanilinog šećera.

Naši proizvodi

Princes krofne baka Natalije

Koraci pripreme

Skuvati C puding po uputstvu sa kesice, pa dodati komadić margarina, 3 kašike C šećera u prahu i 2 C vanilina šećera. Povremeno mešati da se ne uhvati korica.

Ulupati C šlag krem od vanile i spojiti sa pudingom. Ostaviti da se ohladi.

1 čašu ulja i 2 čaše vode staviti da proključa. Skinuti sa šporeta pa sipati 2 čaše brašna. Energično izmešati pa vratiti na ringlu, kratko prokuvati mešajući. Odmah zatim, u testo dodavati jedno po jedno jaje, mešajući varjačom da se dobije glatko testo.

Vaditi loptice veličine većeg oraha na pleh obložen peki papirom, pa peći u zagrejanoj rerni na 200 C. Rernu ne otvarati dok se peku krofne (oko 30 min).

Kad porumene, ohladiti, preseći krofne horizontalno i puniti kremom.

Na kraju po površini posuti mešavinom C šećera u prahu i C vanilinog šećera.

Autor

Rada

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept