0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
35 kolača
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
35 kolača
200 ml vode
100 ml ulja
1 prstohvat soli
1 C prašak za pecivo
1 čaša od 200 ml brašna
4 jajeta
2 C pudinga od vanile
1 l mleka
150 g kristal šećera
4 žumanceta
4 kašike C čvrstina
2 C vanilin šećera
200 g maslaca ili margarina
50 g C šećera u prahu
1 kesica C krem šlaga
Testo:
Prokuvati vodu i ulje, kad provri dodati so, C prašak za pecivo i brašno. Sve dobro promešati na umerenoj temperaturi a zatim skloniti sa šporeta i ohladiti.
U ohlađenu masu dodavati jedno po jedno jaje, mutiti lagano mikserom da masa bude kompaktna. Zagrejati rernu na 250 stepeni.
U pleh staviti papir za pečenje i špricom ili kašičicom vaditi testo veličine oraha. Pleh staviti u vruću pećnicu i smanjiti temperaturu na 170-180 stepeni.
Peći dok ne narastu i dobiju zlatnu boju.
Krem:
U šerpu sipati 800 ml mleka, C vanilin šećer i kristal šećer i grejati do ključanja.
U mleku zakuvati prethodno umućeno preostalo mleko, žumanca, C čvrstin, C puding. Kada se lepo zakuva i zgusne, skloniti sa šporeta i ohladiti.
U hladan fil dodati umućen margarin sa C šećerom u prahu.
Zatim umutiti C krem šlag po uputstvu sa kesice i dodati u fil.
Krofnice preseći horizontalno i filovati.
Testo:
Prokuvati vodu i ulje, kad provri dodati so, C prašak za pecivo i brašno. Sve dobro promešati na umerenoj temperaturi a zatim skloniti sa šporeta i ohladiti.
U ohlađenu masu dodavati jedno po jedno jaje, mutiti lagano mikserom da masa bude kompaktna. Zagrejati rernu na 250 stepeni.
U pleh staviti papir za pečenje i špricom ili kašičicom vaditi testo veličine oraha. Pleh staviti u vruću pećnicu i smanjiti temperaturu na 170-180 stepeni.
Peći dok ne narastu i dobiju zlatnu boju.
Krem:
U šerpu sipati 800 ml mleka, C vanilin šećer i kristal šećer i grejati do ključanja.
U mleku zakuvati prethodno umućeno preostalo mleko, žumanca, C čvrstin, C puding. Kada se lepo zakuva i zgusne, skloniti sa šporeta i ohladiti.
U hladan fil dodati umućen margarin sa C šećerom u prahu.
Zatim umutiti C krem šlag po uputstvu sa kesice i dodati u fil.
Krofnice preseći horizontalno i filovati.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.