burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija40 komada

Princes krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
40 komada

Sastojci

Testo:

8 jaja

2 čaše ulja od 200 ml

2 čaše vode od 200 ml

1 C prašak za pecivo

3 čaše brašna

Fil:

1 l mleka

4 C pudinga od vanile

2 C vanilin šećera

8 kašika brašna

12 kašika šećera

1 margarin

100 g C šećera u prahu

Princes krofne

Koraci pripreme

Priprema testa:
Pomešati vodu i ulje. Kada provri dodati brašno i C prašak za pecivo.

U ohlađeno testo dodati jaja jedno po jedno. Krofne špricati veličine oraha na pleh na kome smo stavili pek papir i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Ne otvarati ih dok se peku. Vreme pečenja oko 25 minuta.

Priprema fila:
Od 1 l mleka uzeti malo i razmutiti brašno i C puding. Ostatak mleka zagrejati zasladiti i kada provri u to skuvati pomešan puding sa brašnom.

Ja smesu cedim kroz cediljku da se ne bi stvarale grudvice. Kuvati dok se ne zgusne.

Kada se fil ohladi dodati umućen margarin i filovati krofne.

Filovane krofne posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Princes krofne

Koraci pripreme

Priprema testa:
Pomešati vodu i ulje. Kada provri dodati brašno i C prašak za pecivo.

U ohlađeno testo dodati jaja jedno po jedno. Krofne špricati veličine oraha na pleh na kome smo stavili pek papir i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Ne otvarati ih dok se peku. Vreme pečenja oko 25 minuta.

Priprema fila:
Od 1 l mleka uzeti malo i razmutiti brašno i C puding. Ostatak mleka zagrejati zasladiti i kada provri u to skuvati pomešan puding sa brašnom.

Ja smesu cedim kroz cediljku da se ne bi stvarale grudvice. Kuvati dok se ne zgusne.

Kada se fil ohladi dodati umućen margarin i filovati krofne.

Filovane krofne posuti C šećerom u prahu.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept