burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Posne sočne kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

1 čaša sojinog mleka

1 čaša C šećera u prahu

1/2 čaše ulja

1 čaša mlevenih pečenih lešnika

1/2 čaše mlevenih oraha

2 čaše rendanih ocedjenih jabuka (3-4 srednje jabuke)

1 kesica rum šećera

1 štanglica posne čokolade

1 puna čaša C griza

1 kesica C praška za pecivo

Preliv:

1/2 čaše sojinog mleka

4 kašike šećera

100 g posne čokolade

1 kašika posnog margarina

Posne sočne kocke

Koraci pripreme

Pomešati sojino mleko i šećer. Mutiti mikserom da se šećer rastopi. Dodati ulje i promešati.

Dodati rum šećer, mlevene orahe, mlevene lešnike, rendanu štanglicu čokolade i jabuke koje ste prethodno rukom istiskali od viška soka.

Dodati C griz i C prašak za pecivo. Izmešati smesu. Ostaviti da odstoji dok pripremite pleh i uključite rernu.

Smesu izliti u pleh obložen pek papirom. Peći kolač na 180 C oko 30-35 minuta u zavisnosti od jačine rerne. Čačkalicom proveriti da li je kolač pečen.

Pečen kolač ostaviti da se ohladi, zatim ga iseči na kocke.

Preliv:
U posudu sipati sojino mleko, šećer, dodati čokoladu i margarin i na pari otopiti sastojke. Vrućim prelivom preliti hladan kolač.

Ostaviti da se čokolada stegne. Zatim poslužiti kocke.

Naši proizvodi

Posne sočne kocke

Koraci pripreme

Pomešati sojino mleko i šećer. Mutiti mikserom da se šećer rastopi. Dodati ulje i promešati.

Dodati rum šećer, mlevene orahe, mlevene lešnike, rendanu štanglicu čokolade i jabuke koje ste prethodno rukom istiskali od viška soka.

Dodati C griz i C prašak za pecivo. Izmešati smesu. Ostaviti da odstoji dok pripremite pleh i uključite rernu.

Smesu izliti u pleh obložen pek papirom. Peći kolač na 180 C oko 30-35 minuta u zavisnosti od jačine rerne. Čačkalicom proveriti da li je kolač pečen.

Pečen kolač ostaviti da se ohladi, zatim ga iseči na kocke.

Preliv:
U posudu sipati sojino mleko, šećer, dodati čokoladu i margarin i na pari otopiti sastojke. Vrućim prelivom preliti hladan kolač.

Ostaviti da se čokolada stegne. Zatim poslužiti kocke.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept