burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Posne kokos štanglice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za kolač:

2 krompira srednje veličine

1 kašika ulja

2 C vanilin šećera

500 g C šećera u prahu

3 kesice C kokos (300 g)

Za preliv:

200 g crna čokolada za kuvanje

voda

šećer

ulje

Posne kokos štanglice

Koraci pripreme

Za testo/kolač:
Skuvajte 2 krompira isečena na kriške i napravite pire od njih, zatim u pire dodajte kašiku ulja C vanilin šećer 2 kesice, pa C šećer u prahu (500 g).

Šećer može i manje po ukusu, izmešajte pire sa šećerom i dodajte C kokos 300 gr. 3 kesice i umesite kolač.

Razvucite rukama testo za kolač dok je još vruće po stolu tako da bude malo tanje od prsta i oblikujte ga u obliku kocke.

Za preliv:
Ušpinujte kao za slatko 8 supenih kašika vode sa 8 supenih kašika šećera.

Zatim dodajte 200 g čokolade i mutite dok se ne istopi, sklonite sa ringle dodajte kašiku ulja i mešajte dok ne počne da se steže, kad počne da se steže sipajte preko kolača kao glazuru.

Sačekajte da se glazura ohladi i isecite kolač na jednake štanglice veličine kažiprsta.

Naši proizvodi

Posne kokos štanglice

Koraci pripreme

Za testo/kolač:
Skuvajte 2 krompira isečena na kriške i napravite pire od njih, zatim u pire dodajte kašiku ulja C vanilin šećer 2 kesice, pa C šećer u prahu (500 g).

Šećer može i manje po ukusu, izmešajte pire sa šećerom i dodajte C kokos 300 gr. 3 kesice i umesite kolač.

Razvucite rukama testo za kolač dok je još vruće po stolu tako da bude malo tanje od prsta i oblikujte ga u obliku kocke.

Za preliv:
Ušpinujte kao za slatko 8 supenih kašika vode sa 8 supenih kašika šećera.

Zatim dodajte 200 g čokolade i mutite dok se ne istopi, sklonite sa ringle dodajte kašiku ulja i mešajte dok ne počne da se steže, kad počne da se steže sipajte preko kolača kao glazuru.

Sačekajte da se glazura ohladi i isecite kolač na jednake štanglice veličine kažiprsta.

Autor

Marijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept