0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
40
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
40
1 pakovanje korica za rozen tortu
1 l vode
10 kašika C čvrstina
400 g šećera
250 g margarina
200 g C kokosa
200 g čokolade za kuvanje
200 g mlevenog posnog keksa
malo ruma
200 g C šećera u prahu
3 kašike vruće vode
1 kašičica ulja
U malo vode razmutiti C čvrstin, a preostalu vodu ostaviti da provri sa šećerom, te ukuvati razmućen čvrstin.
Promešati i odmah dodati margarin isečen na kocke. Mešati dok se ne otopi.
Smesu skinuti sa vatre i podeliti je na dva dela, pa u jedan dodati otopljenu čokoladu, mleveni keks i ruma po ukusu. Sve lepo sjediniti.
U drugi deo smese dodati C kokos i promešati. Koricu položiti na tacnu, ravnomerno premazati prvo crnim, pa belim filom.
Preklopiti sledećom korom, nafilovati na isti način i postupak ponavljati dok se ne utroši materijal.
Poslednju koricu ne premazivati.
Kolač uviti u kesu i ostaviti ga da prenoći.
Sutradan za glazuru pomešati C šećer u prahu sa vrućom vodom i uljem, pa premazati kolač.
Ostaviti da se stegne, iseći na štangle i poslužiti.
U malo vode razmutiti C čvrstin, a preostalu vodu ostaviti da provri sa šećerom, te ukuvati razmućen čvrstin.
Promešati i odmah dodati margarin isečen na kocke. Mešati dok se ne otopi.
Smesu skinuti sa vatre i podeliti je na dva dela, pa u jedan dodati otopljenu čokoladu, mleveni keks i ruma po ukusu. Sve lepo sjediniti.
U drugi deo smese dodati C kokos i promešati. Koricu položiti na tacnu, ravnomerno premazati prvo crnim, pa belim filom.
Preklopiti sledećom korom, nafilovati na isti način i postupak ponavljati dok se ne utroši materijal.
Poslednju koricu ne premazivati.
Kolač uviti u kesu i ostaviti ga da prenoći.
Sutradan za glazuru pomešati C šećer u prahu sa vrućom vodom i uljem, pa premazati kolač.
Ostaviti da se stegne, iseći na štangle i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.