burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40

Posne kokos rozen štanglice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40

Sastojci

1 pakovanje korica za rozen tortu

1 l vode

10 kašika C čvrstina

400 g šećera

250 g margarina

200 g C kokosa

200 g čokolade za kuvanje

200 g mlevenog posnog keksa

malo ruma

Glazura:

200 g C šećera u prahu

3 kašike vruće vode

1 kašičica ulja

Posne kokos rozen štanglice

Koraci pripreme

U malo vode razmutiti C čvrstin, a preostalu vodu ostaviti da provri sa šećerom, te ukuvati razmućen čvrstin.

Promešati i odmah dodati margarin isečen na kocke. Mešati dok se ne otopi.

Smesu skinuti sa vatre i podeliti je na dva dela, pa u jedan dodati otopljenu čokoladu, mleveni keks i ruma po ukusu. Sve lepo sjediniti.

U drugi deo smese dodati C kokos i promešati. Koricu položiti na tacnu, ravnomerno premazati prvo crnim, pa belim filom.

Preklopiti sledećom korom, nafilovati na isti način i postupak ponavljati dok se ne utroši materijal.

Poslednju koricu ne premazivati.

Kolač uviti u kesu i ostaviti ga da prenoći.

Sutradan za glazuru pomešati C šećer u prahu sa vrućom vodom i uljem, pa premazati kolač.

Ostaviti da se stegne, iseći na štangle i poslužiti.

Naši proizvodi

Posne kokos rozen štanglice

Koraci pripreme

U malo vode razmutiti C čvrstin, a preostalu vodu ostaviti da provri sa šećerom, te ukuvati razmućen čvrstin.

Promešati i odmah dodati margarin isečen na kocke. Mešati dok se ne otopi.

Smesu skinuti sa vatre i podeliti je na dva dela, pa u jedan dodati otopljenu čokoladu, mleveni keks i ruma po ukusu. Sve lepo sjediniti.

U drugi deo smese dodati C kokos i promešati. Koricu položiti na tacnu, ravnomerno premazati prvo crnim, pa belim filom.

Preklopiti sledećom korom, nafilovati na isti način i postupak ponavljati dok se ne utroši materijal.

Poslednju koricu ne premazivati.

Kolač uviti u kesu i ostaviti ga da prenoći.

Sutradan za glazuru pomešati C šećer u prahu sa vrućom vodom i uljem, pa premazati kolač.

Ostaviti da se stegne, iseći na štangle i poslužiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept