0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
18
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
18
250 g posnog mlevenog keksa
250 g mlevenih oraha
200 g C šećera u prahu
1-1,5 dl soka od jagoda
1-2 kašičice arome ruma
4 kesice C vanilin šećera
1/3-1/2 bočice ekstrakta jagode
po potrebi crvene prehrambene boje
1/2 dl vode
po potrebi kristal šećer
nekoliko zelenih žele bombona
Pomešajte mleveni keks, mlevene orahe, C šećer u prahu i C vanilin šećer.
Dodajte rum po ukusu, a onda postepeno sipajte sok od jagoda da zamesite kompaktnu smesu (koliko ćete soka utrošiti zavisi od vrste keksa, koliko upije soka).
U pola decilitra vode razmutite prehrambenu crvenu boju željene jačine i dodajte ekstrakt jagode, takođe po ukusu.
Žele bombone isecite tanko i na male trougliće - oni će imati ulogu listića.
U poseban tanjir sipajte kristal šećer. Od pripremljene smese formirajte jagodice, umočite u mešavinu arome i boje, stavite na ubrus da se ocede.
Zabodite žele trouglić kao listić, uvaljajte u kristal šećer i stavite na pek papir da se prosuše.
Pomešajte mleveni keks, mlevene orahe, C šećer u prahu i C vanilin šećer.
Dodajte rum po ukusu, a onda postepeno sipajte sok od jagoda da zamesite kompaktnu smesu (koliko ćete soka utrošiti zavisi od vrste keksa, koliko upije soka).
U pola decilitra vode razmutite prehrambenu crvenu boju željene jačine i dodajte ekstrakt jagode, takođe po ukusu.
Žele bombone isecite tanko i na male trougliće - oni će imati ulogu listića.
U poseban tanjir sipajte kristal šećer. Od pripremljene smese formirajte jagodice, umočite u mešavinu arome i boje, stavite na ubrus da se ocede.
Zabodite žele trouglić kao listić, uvaljajte u kristal šećer i stavite na pek papir da se prosuše.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.