burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija3 rolata

Posna pita sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
3 rolata

Sastojci

Sastojci:

9 komad Gotove kore za pitu (9 listova)

6 komad Manja jabuka

3 kesica C Vanilin šećer

6 kašika Šećer

3 kašika C Pšenični griz

3 kašičica Mleveni cimet

3 kašika Mlevena plazma

100 ml Ulje

180 ml Kisela voda

Za premazivanje Kokosovo ulje

Za posipanje C Šećer u prahu

Posna pita sa jabukama

Brza, ukusna i mekana pita sa jabukama. Prijatno!

Koraci pripreme

1.

U solji sjediniti kiselu vodu i ulje.

Staviti prvi list. Premazati sa kiselom vodom i uljem.

Staviti drugi list . Takođe ga premazati.

Staviti treći list. Premazati i njega. Potom posuti jednu kašiku plazme. Izrendati dve jabuke. Posuti ravnomerno jednu kašičicu cimeta. Potom jednu kašičicu griza. Dve ravne kašike šećera. I jednu kesicu vanilin šećera.

Urolati.

Postupak ponoviti i za preostale listove.

2.

U podmazan plet staviti rolate.

Premazati ih najpre sa kiselom vodom i uljem, a potom i sa kokosovim uljem. Radi lepšeg mirisa.

3.

Zaseći svaki rolat u željenoj širini, radi lakšeg sečenja nakon pečenja.

4.

Peći na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni.

Kada porumeni, pita je gotova.

5.

Ostaviti pitu malo da se prehladi. A potom po želji posuti šećer u prahu po njoj.

6.

Uživajte! 🤗🌸

Naši proizvodi

Posna pita sa jabukama

Brza, ukusna i mekana pita sa jabukama. Prijatno!

Koraci pripreme

1.

U solji sjediniti kiselu vodu i ulje.

Staviti prvi list. Premazati sa kiselom vodom i uljem.

Staviti drugi list . Takođe ga premazati.

Staviti treći list. Premazati i njega. Potom posuti jednu kašiku plazme. Izrendati dve jabuke. Posuti ravnomerno jednu kašičicu cimeta. Potom jednu kašičicu griza. Dve ravne kašike šećera. I jednu kesicu vanilin šećera.

Urolati.

Postupak ponoviti i za preostale listove.

2.

U podmazan plet staviti rolate.

Premazati ih najpre sa kiselom vodom i uljem, a potom i sa kokosovim uljem. Radi lepšeg mirisa.

3.

Zaseći svaki rolat u željenoj širini, radi lakšeg sečenja nakon pečenja.

4.

Peći na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni.

Kada porumeni, pita je gotova.

5.

Ostaviti pitu malo da se prehladi. A potom po želji posuti šećer u prahu po njoj.

6.

Uživajte! 🤗🌸

Autor

Danijela7
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i kolači"

Pošalji recept