0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
600 g očišćene muskatne tikve
1 dunja (oko 100 g očišćena)
1/2 kg tankih kora za pitu
5-6 kašika šećera
1-2 kašičice cimeta
1 kesica C vanilin šećera
narendana limunova korica
1/2 šoljice ulja
1/2 šoljice vode
C pšenični griz
oko 100 g margarina
C šećera u prahu
Muskatnu tikvu i dunju narendati, staviti u šerpu, dodati narendanu limunovu koricu, šećer, C vanilin šećer i cimet i dinstati desetak minuta uz mešanje. Smesu prohladiti.
Pomešati pola šoljice ulja sa pola šoljice vode. Ređati po tri kore jednu na drugu i svaku premazati mešavinom ulja i vode.
Poslednju koru posuti C grizom (1-1,5 kašike). Duž ivice kore sipati pripremljen fil od muskatne tikve.
Smotati kore u rolat i ređati u podmazan pleh.
Pripremljene rolate premazati preostalom mešavinom vode i ulja i još preko kora staviti komadiće margarina.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko pola sata da lepo porumeni.
Prohlađenu pitu iseći na parčiće i posuti C šećerom u prahu.
Muskatnu tikvu i dunju narendati, staviti u šerpu, dodati narendanu limunovu koricu, šećer, C vanilin šećer i cimet i dinstati desetak minuta uz mešanje. Smesu prohladiti.
Pomešati pola šoljice ulja sa pola šoljice vode. Ređati po tri kore jednu na drugu i svaku premazati mešavinom ulja i vode.
Poslednju koru posuti C grizom (1-1,5 kašike). Duž ivice kore sipati pripremljen fil od muskatne tikve.
Smotati kore u rolat i ređati u podmazan pleh.
Pripremljene rolate premazati preostalom mešavinom vode i ulja i još preko kora staviti komadiće margarina.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko pola sata da lepo porumeni.
Prohlađenu pitu iseći na parčiće i posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.