burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Posna pita sa muskatnom tikvom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

600 g očišćene muskatne tikve

1 dunja (oko 100 g očišćena)

1/2 kg tankih kora za pitu

5-6 kašika šećera

1-2 kašičice cimeta

1 kesica C vanilin šećera

narendana limunova korica

1/2 šoljice ulja

1/2 šoljice vode

C pšenični griz

oko 100 g margarina

C šećera u prahu

Posna pita sa muskatnom tikvom

Koraci pripreme

Muskatnu tikvu i dunju narendati, staviti u šerpu, dodati narendanu limunovu koricu, šećer, C vanilin šećer i cimet i dinstati desetak minuta uz mešanje. Smesu prohladiti.

Pomešati pola šoljice ulja sa pola šoljice vode. Ređati po tri kore jednu na drugu i svaku premazati mešavinom ulja i vode.

Poslednju koru posuti C grizom (1-1,5 kašike). Duž ivice kore sipati pripremljen fil od muskatne tikve.

Smotati kore u rolat i ređati u podmazan pleh.

Pripremljene rolate premazati preostalom mešavinom vode i ulja i još preko kora staviti komadiće margarina.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko pola sata da lepo porumeni.

Prohlađenu pitu iseći na parčiće i posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Posna pita sa muskatnom tikvom

Koraci pripreme

Muskatnu tikvu i dunju narendati, staviti u šerpu, dodati narendanu limunovu koricu, šećer, C vanilin šećer i cimet i dinstati desetak minuta uz mešanje. Smesu prohladiti.

Pomešati pola šoljice ulja sa pola šoljice vode. Ređati po tri kore jednu na drugu i svaku premazati mešavinom ulja i vode.

Poslednju koru posuti C grizom (1-1,5 kašike). Duž ivice kore sipati pripremljen fil od muskatne tikve.

Smotati kore u rolat i ređati u podmazan pleh.

Pripremljene rolate premazati preostalom mešavinom vode i ulja i još preko kora staviti komadiće margarina.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko pola sata da lepo porumeni.

Prohlađenu pitu iseći na parčiće i posuti C šećerom u prahu.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept