0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
6
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
6
2 šolje brašna
2 C šolje griza
1 šolja šećera
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
1,5 šolja rendanih jabuka
1 šolja šećera
1 C vanilin šećer
1 narendana korica limuna
2 kafene kašičice cimeta
C šećer u prahu za posipanje
Prvo pripremiti fil, tako što se pomešaju izrendane jabuke sa šećerom, C vanilinim šećerom i izrendanom koricom limuna.
Potom, sve suve sastojke za koru pomešati, izuzev jedne šolje brašna.
Na dno posude u kojoj će se lenja pita peći posuti pola smese koja je ostala u vangli. Potapkati rukom da se smesa izjednači.
Preko toga rasporediti pola fila od jabuka. Preko fila posuti ostatak smese za koru. Na kraju posuti preostalim brašnom.
Ostaviti pitu da odstoji 10-ak minuta, a za to vreme uključiti rernu da se zagreje na 200°C.
Lenju pitu sa jabukama peći oko 40 minuta.
Pita se vadi kada porumeni, potom se posipa šećerom i prekriva krpom.
Prvo pripremiti fil, tako što se pomešaju izrendane jabuke sa šećerom, C vanilinim šećerom i izrendanom koricom limuna.
Potom, sve suve sastojke za koru pomešati, izuzev jedne šolje brašna.
Na dno posude u kojoj će se lenja pita peći posuti pola smese koja je ostala u vangli. Potapkati rukom da se smesa izjednači.
Preko toga rasporediti pola fila od jabuka. Preko fila posuti ostatak smese za koru. Na kraju posuti preostalim brašnom.
Ostaviti pitu da odstoji 10-ak minuta, a za to vreme uključiti rernu da se zagreje na 200°C.
Lenju pitu sa jabukama peći oko 40 minuta.
Pita se vadi kada porumeni, potom se posipa šećerom i prekriva krpom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.