burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija6

Posna lenja pita sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
6

Sastojci

Kora:

2 šolje brašna

2 C šolje griza

1 šolja šećera

1 C vanilin šećer

1 C prašak za pecivo

Fil:

1,5 šolja rendanih jabuka

1 šolja šećera

1 C vanilin šećer

1 narendana korica limuna

2 kafene kašičice cimeta

Dodatno:

C šećer u prahu za posipanje

Posna lenja pita sa jabukama

Koraci pripreme

Prvo pripremiti fil, tako što se pomešaju izrendane jabuke sa šećerom, C vanilinim šećerom i izrendanom koricom limuna.

Potom, sve suve sastojke za koru pomešati, izuzev jedne šolje brašna.

Na dno posude u kojoj će se lenja pita peći posuti pola smese koja je ostala u vangli. Potapkati rukom da se smesa izjednači.

Preko toga rasporediti pola fila od jabuka. Preko fila posuti ostatak smese za koru. Na kraju posuti preostalim brašnom.

Ostaviti pitu da odstoji 10-ak minuta, a za to vreme uključiti rernu da se zagreje na 200°C.

Lenju pitu sa jabukama peći oko 40 minuta.

Pita se vadi kada porumeni, potom se posipa šećerom i prekriva krpom.

Naši proizvodi

Posna lenja pita sa jabukama

Koraci pripreme

Prvo pripremiti fil, tako što se pomešaju izrendane jabuke sa šećerom, C vanilinim šećerom i izrendanom koricom limuna.

Potom, sve suve sastojke za koru pomešati, izuzev jedne šolje brašna.

Na dno posude u kojoj će se lenja pita peći posuti pola smese koja je ostala u vangli. Potapkati rukom da se smesa izjednači.

Preko toga rasporediti pola fila od jabuka. Preko fila posuti ostatak smese za koru. Na kraju posuti preostalim brašnom.

Ostaviti pitu da odstoji 10-ak minuta, a za to vreme uključiti rernu da se zagreje na 200°C.

Lenju pitu sa jabukama peći oko 40 minuta.

Pita se vadi kada porumeni, potom se posipa šećerom i prekriva krpom.

Autor

Violeta

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept