burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Posna lenja pita na vodi

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

2 šolje brašna

2 šolje C griza

1 šolja šećera

1 C prašak za pecivo

C šećer u prahu za posipanje

Fil:

1,5 kg rendanih jabuka

1 šolja šećera

1 kafena kašičica cimeta

rendana kora 1 limuna

1 C vanilin šećer

Posna lenja pita na vodi

Koraci pripreme

Posna lenja pita se pravi tako da prvo napravimo fil. Narendati jabuke, dodati šećer, vanil šećer, cimet i limunovu koru. Sve promešati i ostaviti.

U posudu staviti brašno, griz, šećer i prašak za pecivo pa sve izmešati varjačom. Od te smese izvaditi jednu šolju praškaste smese.

U suvu nepodmazanu posudu sipati polovinu mase koja je ostala u vangli. Potapkati rukom da se izjednači.

Preko toga staviti polovinu fila. Na to izručiti ostatak mase iz vangle i poravnati. Preko opet staviti drugu polovinu fila. Na kraju, masom iz šolje posuti i prekriti fil i ostaviti da stoji 10 minuta. Peći 40 minuta na 200 stepeni.

Kada je pečeno, posuti C prah šećerom, pokriti krpom i ostaviti do sutradan, kako bi jabuke pustile sok i testo odmekanilo i povezalo se sa filom.

Naši proizvodi

Posna lenja pita na vodi

Koraci pripreme

Posna lenja pita se pravi tako da prvo napravimo fil. Narendati jabuke, dodati šećer, vanil šećer, cimet i limunovu koru. Sve promešati i ostaviti.

U posudu staviti brašno, griz, šećer i prašak za pecivo pa sve izmešati varjačom. Od te smese izvaditi jednu šolju praškaste smese.

U suvu nepodmazanu posudu sipati polovinu mase koja je ostala u vangli. Potapkati rukom da se izjednači.

Preko toga staviti polovinu fila. Na to izručiti ostatak mase iz vangle i poravnati. Preko opet staviti drugu polovinu fila. Na kraju, masom iz šolje posuti i prekriti fil i ostaviti da stoji 10 minuta. Peći 40 minuta na 200 stepeni.

Kada je pečeno, posuti C prah šećerom, pokriti krpom i ostaviti do sutradan, kako bi jabuke pustile sok i testo odmekanilo i povezalo se sa filom.

Autor

Lidija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept