burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Posna lambada

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

posna plazma

orasi

margarin

šećer u prahu

sok od pomorandže

step sokić

šećer

C puding od vanile

C puding slatka pavlaka

kesica posnog želatina

kakao prah

preliv za torte

Posna lambada

Koraci pripreme

150 g posne plazme samleti, dodati 50 g sitno samlevenih oraha, 80 g margarina, 80 g C šećera u prahu i sok od pomorandže po potrebi, pa dobro zamesiti i razvući koru u kalupu.

Žuta krema:
U 7,5 dl vode razmutiti step sokić od pomorandže, dodati 50 g šećera i staviti da provri. U to dodati 2 C pudinga od vanile pa skuvati sve zajedno,
Malo prohlađeno preliti preko kore, pa ostaviti da se dobro ohladi.

Bela krema:
U 7, 5 dl vode dodati 50 g šećera pa staviti da vri. U ključalo dodati puding C slatka pavlaka. Skuvati i dodati posni želatin koji ste prethodno ostavili da nabubri po upustvu sa kesice.
Malo prohlađeno preliti preko ohladjene žute kreme.

Glazura:
U 2,5 dl vode dodati malu kašiku kakao praha, 50 g šećera i preliv za torte pa zagrejati do ključanja, ali paziti da ne proključa.
Malo prohlađeno preliti preko bele kreme.

Dobro ohladiti i služiti.

Naši proizvodi

Posna lambada

Koraci pripreme

150 g posne plazme samleti, dodati 50 g sitno samlevenih oraha, 80 g margarina, 80 g C šećera u prahu i sok od pomorandže po potrebi, pa dobro zamesiti i razvući koru u kalupu.

Žuta krema:
U 7,5 dl vode razmutiti step sokić od pomorandže, dodati 50 g šećera i staviti da provri. U to dodati 2 C pudinga od vanile pa skuvati sve zajedno,
Malo prohlađeno preliti preko kore, pa ostaviti da se dobro ohladi.

Bela krema:
U 7, 5 dl vode dodati 50 g šećera pa staviti da vri. U ključalo dodati puding C slatka pavlaka. Skuvati i dodati posni želatin koji ste prethodno ostavili da nabubri po upustvu sa kesice.
Malo prohlađeno preliti preko ohladjene žute kreme.

Glazura:
U 2,5 dl vode dodati malu kašiku kakao praha, 50 g šećera i preliv za torte pa zagrejati do ključanja, ali paziti da ne proključa.
Malo prohlađeno preliti preko bele kreme.

Dobro ohladiti i služiti.

Autor

Mirjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept