burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija50

Polumeseci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
50

Sastojci

4 jaja

150 g šećera

150 g putera

150 g oraha

70 g brašna

narendana korica limuna

150 g C šećera u prahu

2 kesice C vanilin šećera

Fil:

50 ml mleka

100 g C šećera u prahu

70 g putera

150 g mlevenih oraha

100 g crne čokolade

Polumeseci

Koraci pripreme

4 belanca umutiti sa 150 g šećera, dodati 150 g putera, 150 g oraha, 70 g brašna i narendanu koricu limuna.

Staviti u pleh 30x20cm i peći na pek papiru oko 20 min. na 180 stepeni.

Umutiti 4 žumanca sa 150 g C šećera u prahu i 2 kesice C vanilin šećera.

Staviti umućeno preko pečene korice i vratiti u rernu na 50 stepeni, da se suši još 15 min.

Na koricu naneti fil: 50 ml mleka staviti da se ugreje sa 100 g C šećera u prahu.

U to dodati 70 g putera, 150 g mlevenih oraha i 100 g crne čokolade.

Kada se malo ohladi naneti na koricu sa žutim filom i posuti orasima.

Ohladiti i seći na kocke ili štangle.

Po pravilu seku se polumeseci, ali to nije praktično jer bi nam onda ostao višak koji ne bismo mogli da serviramo.

Naši proizvodi

Polumeseci

Koraci pripreme

4 belanca umutiti sa 150 g šećera, dodati 150 g putera, 150 g oraha, 70 g brašna i narendanu koricu limuna.

Staviti u pleh 30x20cm i peći na pek papiru oko 20 min. na 180 stepeni.

Umutiti 4 žumanca sa 150 g C šećera u prahu i 2 kesice C vanilin šećera.

Staviti umućeno preko pečene korice i vratiti u rernu na 50 stepeni, da se suši još 15 min.

Na koricu naneti fil: 50 ml mleka staviti da se ugreje sa 100 g C šećera u prahu.

U to dodati 70 g putera, 150 g mlevenih oraha i 100 g crne čokolade.

Kada se malo ohladi naneti na koricu sa žutim filom i posuti orasima.

Ohladiti i seći na kocke ili štangle.

Po pravilu seku se polumeseci, ali to nije praktično jer bi nam onda ostao višak koji ne bismo mogli da serviramo.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept