0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
50
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
50
4 jaja
150 g šećera
150 g putera
150 g oraha
70 g brašna
narendana korica limuna
150 g C šećera u prahu
2 kesice C vanilin šećera
50 ml mleka
100 g C šećera u prahu
70 g putera
150 g mlevenih oraha
100 g crne čokolade
4 belanca umutiti sa 150 g šećera, dodati 150 g putera, 150 g oraha, 70 g brašna i narendanu koricu limuna.
Staviti u pleh 30x20cm i peći na pek papiru oko 20 min. na 180 stepeni.
Umutiti 4 žumanca sa 150 g C šećera u prahu i 2 kesice C vanilin šećera.
Staviti umućeno preko pečene korice i vratiti u rernu na 50 stepeni, da se suši još 15 min.
Na koricu naneti fil: 50 ml mleka staviti da se ugreje sa 100 g C šećera u prahu.
U to dodati 70 g putera, 150 g mlevenih oraha i 100 g crne čokolade.
Kada se malo ohladi naneti na koricu sa žutim filom i posuti orasima.
Ohladiti i seći na kocke ili štangle.
Po pravilu seku se polumeseci, ali to nije praktično jer bi nam onda ostao višak koji ne bismo mogli da serviramo.
4 belanca umutiti sa 150 g šećera, dodati 150 g putera, 150 g oraha, 70 g brašna i narendanu koricu limuna.
Staviti u pleh 30x20cm i peći na pek papiru oko 20 min. na 180 stepeni.
Umutiti 4 žumanca sa 150 g C šećera u prahu i 2 kesice C vanilin šećera.
Staviti umućeno preko pečene korice i vratiti u rernu na 50 stepeni, da se suši još 15 min.
Na koricu naneti fil: 50 ml mleka staviti da se ugreje sa 100 g C šećera u prahu.
U to dodati 70 g putera, 150 g mlevenih oraha i 100 g crne čokolade.
Kada se malo ohladi naneti na koricu sa žutim filom i posuti orasima.
Ohladiti i seći na kocke ili štangle.
Po pravilu seku se polumeseci, ali to nije praktično jer bi nam onda ostao višak koji ne bismo mogli da serviramo.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.