0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
16
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
16
500 g brašna
1/2 kašičice soli
oko 300 ml vode
300 g oceđenih višanja
4 kašike šećera
4 kašike C griza
1 C vanilin šećer
ulje
C šećer u prahu
Zamesiti testo od brasna, soli, mlake vode. Testo treba mesiti desetak min dok postane glatko i da prestane da se lepi.
Podeliti na dva dela, oba dela mesiti jos par min, formirati loptice, premazati ih uljem i staviti u činije, prekriti providnom folijom i ostaviti u frižideru da prenoći.
Izvaditi sat dva pre razvlačenja kore. Na stolnjaku malo pobrašniti pa jednu lopricu malo rastanjiti prstima i onda razvući oklagijom što tanje.
Potom premazati koru uljem i krenuti prstima da je rastanjujete u krug preko celog stola. Treba da bude jako tanka, prozirna. Premazati koru uljem.
Na jednu stranu staviti višnje, šećer, C vanilin šećer i C griz. I pomoću stolnjaka urolati.
Saviti u krug i staviti na pek papir. Premazati uljem.
Peći na 250 stepeni do 20 min. Isto uraditi i sa drugom lopticom.
Pečenu pitu ostaviti da se prohladi pa posuti C šećerom u prahu.
Zamesiti testo od brasna, soli, mlake vode. Testo treba mesiti desetak min dok postane glatko i da prestane da se lepi.
Podeliti na dva dela, oba dela mesiti jos par min, formirati loptice, premazati ih uljem i staviti u činije, prekriti providnom folijom i ostaviti u frižideru da prenoći.
Izvaditi sat dva pre razvlačenja kore. Na stolnjaku malo pobrašniti pa jednu lopricu malo rastanjiti prstima i onda razvući oklagijom što tanje.
Potom premazati koru uljem i krenuti prstima da je rastanjujete u krug preko celog stola. Treba da bude jako tanka, prozirna. Premazati koru uljem.
Na jednu stranu staviti višnje, šećer, C vanilin šećer i C griz. I pomoću stolnjaka urolati.
Saviti u krug i staviti na pek papir. Premazati uljem.
Peći na 250 stepeni do 20 min. Isto uraditi i sa drugom lopticom.
Pečenu pitu ostaviti da se prohladi pa posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.