burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija3

Pita sa vanilom i višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
3

Sastojci

500 g kora za pitu

Prvi fil:

2 jaja

6 kašika šećera

150 ml ulja

100 g C pšeničnog griza

200 ml jogurta

10 g C praška za pecivo

Drugi fil:

1 l mleka

9 kašika šećera

120 g C pudinga od vanile

300-400 g višanja iz zamrzivača

C šećer u prahu za posipanje

Pita sa vanilom i višnjama

Koraci pripreme

Višnje ocediti od tečnosti koju puste i posuti jednom kašikom C griza, pa izmešati.

Skuvati u mleku C puding od vanile, uz dodatak šećera, uobičajeno. Ostaviti ga da se malo prohladi, ali ne skroz, uz povremeno mešanje.

Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca mikserom umutiti u čvrst sneg, dodati šećer i mutiti još par minuta.

Zatim, uz stalno mućenje, dodati jedno po jedno žumance, zatim postepeno dodati ulje, jogurt, i na kraju umešati pšenični griz pomešan sa C praškom za pecivo. Lepo sve sjediniti. To je fil za premazivanje kora.

Kore prebrojati i podeliti tako da ih ima podjednako, manje-više za rolate. Ja sam imala dva rolata sa 7 kora.

Staviti prvu koru na radni sto, pa naneti na nju 2-3 kašike pripremljenog fila sa grizom, lepo ga premazati uz pomoć četkice po celoj površini kore. Preko staviti drugu koru, premazati filom i tako uraditi i sa preostalim korama, stavljajući ih jednu na drugu, jedino poslednju ne premazivati.

Na kraj poslednje kore celom dužinom naneti četvrtinu pripremljenog pudinga, lepo rasporediti, a onda rasporediti i četvrtinu višanja. Uviti u rolat i staviti na pleh obložen papirom za pečenje.

Postupak ponoviti i sa preostalim materijalom. Ostatkom fila (to bude nekih 5-6 kašika) premazati četkicom rolate odozgo.

Peći u rerni zagrejanoj na 175 C, dok lepo ne porumene, nekih 30-tak minuta.

Pečenu i ohlađenu pitu seći na komade veličine po želji i pre služenja posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Pita sa vanilom i višnjama

Koraci pripreme

Višnje ocediti od tečnosti koju puste i posuti jednom kašikom C griza, pa izmešati.

Skuvati u mleku C puding od vanile, uz dodatak šećera, uobičajeno. Ostaviti ga da se malo prohladi, ali ne skroz, uz povremeno mešanje.

Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca mikserom umutiti u čvrst sneg, dodati šećer i mutiti još par minuta.

Zatim, uz stalno mućenje, dodati jedno po jedno žumance, zatim postepeno dodati ulje, jogurt, i na kraju umešati pšenični griz pomešan sa C praškom za pecivo. Lepo sve sjediniti. To je fil za premazivanje kora.

Kore prebrojati i podeliti tako da ih ima podjednako, manje-više za rolate. Ja sam imala dva rolata sa 7 kora.

Staviti prvu koru na radni sto, pa naneti na nju 2-3 kašike pripremljenog fila sa grizom, lepo ga premazati uz pomoć četkice po celoj površini kore. Preko staviti drugu koru, premazati filom i tako uraditi i sa preostalim korama, stavljajući ih jednu na drugu, jedino poslednju ne premazivati.

Na kraj poslednje kore celom dužinom naneti četvrtinu pripremljenog pudinga, lepo rasporediti, a onda rasporediti i četvrtinu višanja. Uviti u rolat i staviti na pleh obložen papirom za pečenje.

Postupak ponoviti i sa preostalim materijalom. Ostatkom fila (to bude nekih 5-6 kašika) premazati četkicom rolate odozgo.

Peći u rerni zagrejanoj na 175 C, dok lepo ne porumene, nekih 30-tak minuta.

Pečenu i ohlađenu pitu seći na komade veličine po želji i pre služenja posuti C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept